Katrin kampanja on edennyt hyvin ja monet ihmiset ympäri maata ovat kertoneet käyneensä äänestämässä 113. Tämä on hyvä. Kuitenkin yleinen äänestysprosentti on jäämässä ennakkoäänestyksen alun perusteella jälleen varsin alhaiseksi. Minäkin olen kuullut monen sanovan, että en ole milloinkaan äänestänyt eurovaaleissa. Meillä jokaisella on paljon läheisiä, tuttavia, sukulaisia, työkavereita tms., jotka tarvitsevat kannustusta ja muistutusta, että näissäkin vaaleissa kannattaa äänestää. Niin monta Suomelle ja suomalaisille tärkeää asiaa, etenkin metsätalouden alalla, päätetään Brysselissä.
Muistutetaan ystäviä, että tarvitsemme suomalaisten edunvalvontaa tinkimättömästi hoitavia meppejä. Laaja kielitaito ja kyky luoda verkostoja kansainvälisessä, hektisessä ympäristössä on myös todella tärkeää. Eikä aivan kylmiltään sinne kannata ketään heittää - Katrilla on yli 9 v. kokemus parlamenttityöstä kotimaassa ja lisäksi kokemus monista kansainvälisistä luottamustehtävistä, mm. Pohjoismaiden Neuvostossa.
Jonkun verran on tullut kyselyjä, miten Katri pärjäisi meppinä, kun on 2 v. tyttö ennestään ja toinen vauva tulossa kohtapuolin. Itse ajattelen, että on hyvä näyttää esimerkkiä, että lapsia voi hankkia ja tehdä työuraa samanaikaisesti, meillä on historiallisen alhainen syntyvyys, mikä on todella suuri uhka meille kansakuntana. Sen takia ei pidä jättää äänestämättä naista, että hän saa lapsia. Katri on kertonut julkisesti, että jos hän tulisi valituksi, niin koko perhe muuttaisi Brysseliin, onhan lapsilla myös isä (vieläpä lappilainen juristikollegani) ja että hänellä on muutenkin hyvä tukiverkko läheisistä. Tietysti äitiyslomaan on kaikilla oikeus, mutta Katri on kertonut osallistuvansa tärkeimpiin kokouksiin myös silloin.
Edellä mainitun johdosta haluan tuoda kaksi asiaa esiin. Ensinnäkin uusi vaalikausi ei ala heti vaaleja seuraavana päivänä. Entiset mepit jatkavat tehtävissään vielä reilun kuukauden. Eli ihan heti ei lähdetä istuntoon, vaan uusi kausi alkaa vasta 16. heinäkuuta. Lisäksi rohkenen arvioida, yli 15 v aika tiiviisti asiaa seuranneena, että Katrin työtahti ja tapa omistautua luottamustehtävilleen on hyvin sitkeää, joskus jopa epäinhimillistä. Hän ei varmasti halua, että kukaan pääsisi sanomaan, että siellä vaan olit simpukkaöatojen äärellä. Siitä ei tarvitse siis kenenkään pelätä, että hän ei siellä töitä tekisi, vaikka muksuja tuleekin maailmaan. (Maria Teresia sai 16 lasta ja ehti siinä sivussa piirtää varsin syvät jäljet Euroopan historiaan...)
Toinen asia, mistä jotkut ovat kyselleet, että ottaako Katri mepin paikan vastaan, jos tulee valituksi? Tämä on Katrin kohdalla mieletön kysymys! Käymme satojen ihmisten voimin kampanjaa tosissaan ympäri maata. Ei tätä siksi tehdä, että kerätään vaan Kepulle ääniä! Tätä tehdään siksi, että saadaan kielitaitoinen, kokenut ja oman alueen puolen pitämiseen tottunut edustaja Brysseliin Suomen etujen valvojaksi. Jotkut ovat sanoneet, etteivät tiedä/kerro, ottavatko paikan vastaan, mutta Katri ei kuulu heihin!
Kolmanneksi - korjatkaa ystävät vääriä käsityksiä, joita yhä liikkuu! Eurovaaleissa ei ole vaalipiirejä Suomen sisällä. Ehdokaslistat ovat samat koko maassa. Katria saa äänestää siis muuallakin kuin Lapissa. Toki lappilaisten ja kaikkien pohjoissuomalaisten tulisi keskittää äänet Katrille, sillä viimeksi ei vanhojen Lapin ja Oulun läänien alueelta valittu ketään edustajaa. Nololta näyttää, jos puolen Suomen kartta on tältä osin ilman meppiä, mutta ei Katri ole vain pohjoisen edustaja, hänellä on laajaa kannatusta muuallakin Suomessa, myös pk-seudulla. Kaikkialla saa siis äänestää 113 tällä kertaa ja se on koko Suomen etu, että meillä on ehdokas, joka osaa puolustaa pohjoista - koko Suomi on pohjoista Brysselistä katsottuna!