Seurakuntavaalit on käyty. Monia tuttuja on mennyt läpi eri puolilla maata, onnea kaikille. Entisessä kotiseurakunnassani Kemijärvellä Keskusta sai 12 paikka 19:stä, ja mm. oman paikallisosastoni ehdokas Timo Kyyhkynen tuli edelleen valituksi sekä äitini uutena valtuutettuna.
 
Kotikylästäni Levärannalta onkin ollut oma edustaja yleensä kirkkovaltuustossa varmaan ainakin 100 vuoden ajan melkein yhtäjaksoisesti. On hienoa, että tämä perinne ei katkennut, vaikka kylä onkin kooltaan pieni.
 
Rovaniemellä Keskustan lista onnistui nostamaan paikkalukuaan kahdeksasta yhdeksään, vaikka ehdokaslistan koko pieneni. Monta hyvää yhteistyötoveria meni läpi tai pääsi varasijoille. Enni Remes, jonka vaalityötä olin tukemassa, jäi harmittavasti yhden äänen päähän valinnasta, mutta 1. varasijalta pääsee toki usein osallistumaan valtuustotyöskentelyyn ja uskoakseni joku hyvä lautakuntapaikka löytyy. Uudella ehdokkaalla kampanjointi on haastavaa, jos on kotoisin muualta eikä ole laajaa tunnettavuutta. Mutta hieno kokemus olivat nämäkin vaalit. Kiitos kaikille äänestäjille! Rukoillaan johdatusta vastuunkantajille!
 
​Näihin vaaleihin päättyi myös oma urani seurakunnan luottamushenkilönä, kun en ollut enää ehdokkaana. Sain toimia kirkkovaltuutettuna Kemijärvellä 2007-14 ja Rovaniemellä 2015-18. Toimintani toki jatkuu vielä kirkolliskokouksessa.