Yleensä olen äärimmäisen epätrendikäs ihminen, mutta koska näitä nettipäiväkirjoja eli blogeja tuntuu olevan ihan monilla julkisuuden henkilöilläkin, niin seuraanpa nyt heitä ja avaan minäkin omani.

Yhä useampi politiikan toimija näkyy turvautuneen tällaisen nettipäiväkirjan käyttöön. Ja mikäs siinä, kannattajista voi olla hauska lukea, mitä hänen edustajansa puuhailee. Ne ovat myös arvokasta materiaalia siinä vaiheessa, kun tulee aika kirjoittaa muistelmat. Kaikkia pieniä asioita ei varmastikaan muista ulkoa ja tämä on yksi tapa dokumentoida elämäänsä, ihan tavallista arkeakin. Minä en miellä itseäni politiikoksi, vaikka paikalliseen päätöksentekoon koetankin silloin tällöin ulottaa sorkkani, mutta halu aukoa päätään yhteisten asioiden suhteen saa minut aina silloin tällöin ottamaan kantaa ja ehkä saamaan aikaankin jotakin. Siksi kai tämän nettipäiväkirjankin avasin.

Presidenttiehdokkaistamme suurimmalla osalla näyttää olevan vaalikampanjaan liittyvä nettipäiväkirja. Presidentti Halosen sivuilta en sitä löytänyt, mikä on minusta ihan ymmärrettävää - hän on istuva presidentti ja Tasavallan Presidentti on instituutio. Ei instituutio voi pitää päiväkirjaa. Sitten kuoleman jälkeen niitä yksityisiä päiväkirjoja voi kyllä julkista, esim. Paasikiven päiväkirjoilla on ollut suuri merkitys, kun noiden vaikeiden sodanjälkeisten vuosien tapahtumia on selvitetty.

Vanhasella, Niinistöllä, Hautalalla ja Kalliksella on ainakin jonkinlainen blogi netissä. Laxin sivuilta en löytänyt, en myöskään Soinin, mutta muuten toki ajankohtaisia kannanottoja julkaisevat hekin. Soinin sivuilta löytyy kylläkin päivän iskulause, "Päivän Soini". Vennamolaiset ovat aina osanneet iskevien sanontojen käytön.

Tänään Suomen eduskunta on keskustellut Euroopan Unionin perustuslakisopimuksesta, hallitus yrittää puolustaa kuollutta perustuslakia, jonka Ranskan sivistyskansa on tyrmännyt. Tässä asiassa näkemykseni Timo Soinin kanssa käy yksiin ja tuntuu ikävältä, että oman puolueeni Keskustan istuma hallitus koettaa yhä sitoa maamme tuohon onnettomaan perustuslakiin. Mutta ei Keskustassakaan sitä kaikki hyväksi, ei laisinkaan!