Kirjoitin Facebook-seinälläni Barcelonan iskujen jälkeen, miten tuntuu niin turhauttavalta lukea taas hurskaita puheita, kuinka pelolle ei anneta valtaa ja jatkamme elämäämme kuten ennenkin. Tietenkään pakokauhuun meneminen ei auta mitään, mutta on suurinta tyhmyyttä esittää että elämä jatkuu Euroopassa, kuten ennenkin, vaikka ihmisiä murhataan radikaalin islamilaisen terrorismin nimissä nyt säännöllisestä maaperällämme. Kauheinta on lukea kommentteja, joissa sanotaan, että tälle ei nyt vain voi mitään ja suurkaupunkielämään tulevat terrori-iskut jatkossa kuulumaan. Tällekö me alistumme?

Seuraavana päivänä iskettiin Suomessa, vanhassa pääkaupungissamme Turussa. Järkyttävää, mutta ei yllättävää. Uutisten mukaan tekijä oli kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö ja teko oli terroristisesti motivoitunut. Aika todennäköisesti kyse on nimenomaan ääri-islamilaisesta terrorismista.

Jotkut sanovat, että tekojen tarkoitus on saada ihmisryhmät toisiaan vastaan ja toiset jopa muistuttavat, että joka päivä kuolee ihmisiä ja suomalaisetkin tekevät rikoksia. Tällaista lammasmaisuutta hirveiden hyökkäysten edessä on mahdotonta käsittää. Ikävää on tietysti rasismin nousu ja ihmisten leimaaminen, mutta tärkein huomio pitäisi kuitenkin olla kansalaistemme turvallisuuden takaamisessa.

Tuskinpa terroristien tavoite on saada meidät riitelemään keskenämme. Terroristien tavoite on tappaa mahdollisimman paljon ihmisiä ja luoda kalifaatti. Sitä vastaan on nyt ensisijainen taistelu.

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) kirjoitti viisaasti:

Turussa nähtiin eilen paljon sankaruutta sekä tavallisten ihmisten että virkavallan taholta. Paljon hyvää on yhteiskunnassamme yhä jäljellä. Se on lohdullista. Toisaalta isku osoittaa, että tänne on pesiytynyt myös uudenlaista pahuutta, jollaista ennen ei ollut eikä tarvitsisi tänäänkään olla. Ahdistaa ja tuntuu mielettömän pahalta uhrien ja heidän läheistensä puolesta.

Kaikki viittasi nähdäkseni alusta pitäen terrorismiin, vaikka toisenlaistakin viestiä jostain syystä ensiksi välitettiin. Sitä paitsi terrori on vain väline, ei ideologia. Kautta Euroopan yleistyneen terrorin toiminnallisena motiivina on järjestään määrätty vierasperäinen pahuuden maailmankatsomus. Se pitää sellaiseksi myös tunnistaa ja määrätietoisesti täältä pois kitkeä. Naivismi sen edessä on hengenvaarallista.