Lappilaisena en voi äänestää Marisannaa, sillä kuulun toiseen vaalipiiriin. Jos olisin kirjoilla Oulun vaalipiirissä, ei äänestysvalinnassani olisi pienintäkään epäselvyyttä. 

Olen tutustunut Marisanna Jarvaan Keskustanuorten toiminnan puitteissa. Toiminnassa, jossa tapaa paljon ihmisiä, useimpiin ihmisiin tutustuu melko pintapuolisesti. Jostain syystä tunsin suurta luottamusta Marisannaa kohtaan jo ensimmäistä kertaa tavattuani hänet. Aloin seurata hänen poliittista toimintaansa täältä pohjoisesta käsin.
 
Niinä hetkinä, jolloin uskoni tämän kansanliikkeen tulevaisuuteen horjuu - silloin, kun ajattelen, että kuinkahan me vielä unohdamme aatteemme ja arvomme - ja alamme toteuttaa keskittämispolitiikkaa maakuntien puolustamisen sijaan - silloin minun uskoni palauttaa se tosiasia, että tässä kansanliikkeessä työskentelee Marisanna Jarvan kaltaisia ihmisiä. Ja työskenteekin innolla, tulevaisuuteen uskoen, eteenpäin katsoen.
 
Kajaanin opettajankoulutusyksikön lopettaminen on koskettanut minua, vaikka toisen maakunnan alueella asunkin. Se kertoo surullista kieltään siitä, miten Keskustan ote koulutuspolitiikasta lipsuu pahasti. Vaikka meidän juuri kuuluisi olla sivistysliike ja kantaa sitä edistyksen lippua. Missä se näkyy? Ei eduskuntaryhmän kannanotot paljoa lämmitä, jos niillä ei saada aikaan todellisia tuloksia. Olin raivoissani, kun Keskustanuorten liittokokous äänestyksen jälkeen torjui yliopistolain avaamiseen tähdänneen liittokokousaloitteen, jolla haluttiin kiinnittää huomiota näihin räikeisiin epäkohtiin.
 
Tiedän, että tätäkään väärää päätöstä ei olisi syntynyt, jos valta tässä maassa olisi Marisannan kaltaisten ihmisten käsissä.
 
Niin Marisannan kotimaakunnassa kuin omassani monet haasteet ovat samat. Väestökato, pitkät välimatkat, väestön vanhentuminen ja työpaikkojen menetykset.
 
Niinä hetkinä, jolloin uskoni demokratian keinoihin suomalaisten maakuntien pelastamiseksi ja muuttoliikkeen kääntämiseksi horjuu, minulle antaa suurta lohtua, voimaa ja intoa tieto siitä, että Marisanna ja hänen kaltaisensa ihmiset haluavat edelleen rakentaa ja taistella, niin Pohjois-Suomea, puoluetta kuin isänmaatakin inhimillisempään, kestävämpään ja onnellisempaan suuntaan.
 
On hyvä tietää, minkälainen on kansanedustajaehdokkaan arvopohja. Marisanna Jarvan elämänkatsomus perustuu niihin hyviin, turvallisiin, kristillisiin perusarvoihin, joiden varaan suomalaista yhteiskuntaa on rakennettu sukupolvien ajan.
 
Olen vakuuttunut, että jos äänestäjät niin tahtovat, Marisanna Jarvasta kasvaa legendaarisen Kerttu Saalastin veroinen yhteiskunnallinen toimija - ei vain Kainuun - vaan koko isänmaamme parhaaksi. Kannustan lämpimästi kaikkia Oulun vaalipiirin äänestäjiä antamaan äänensä hänelle.