kirkolliskokous%202021.jpg

Tämä kuva on otettu tänään 3.8.2021 Turussa kirkolliskokouksessa. Olen kuvassa kokousedustaja Arja Heikkisen seurassa. Arja ja minä olemme Lapista Keskustan listalta valitut kirkolliskokousedustajat. Arja on täällä ensimmäistä kautta, minulla on nyt kolmas kausi menossa. Koronaepidemian takia istuntoviikko siirrettiin toukokuulta nyt elokuulle, näin jouduttiin toimimaan myös viime vuonna. Esirukouksia tarvitsemme kirkolliskokouksen työlle!

Kulunut kesäni on sujunut melko rauhallisesti. Teen lakitöitä toiminimeni puitteissa Lapissa. Koska "leipätyö" on hoidettava, että pystyy hoitamaan oman taloutensa, niin moni suunnittelemani asia on siirtynyt jälleen edemmäksi. Näin on käynyt mm. väitöskirjan tekemisen ja eräiden muidenkin mielenkiintoisten kirjahankkeiden kanssa. Kaikkeen ei aika ja voimat riitä, vaikka kuinka haluaisi. Sinällään on ollut mielenkiintoinen elämänvaihe elää pelkästään yritystulojen varassa. Se opettaa ymmärtämään, miten erilaista elämä on, kun ei tule säännöllistä kuukausipalkkaa.

Korona-aika on opettanut monia arvostamaan kotimaan matkailua. Osa on pakotettu siihen, koska ulkomaille ei ole päässyt helposti, ja vaikka pääsisikin, niin useat meistä ovat jättäneet menemättä halutessaan näin vähentää taudin leviämistä. Kukapa olisi uskonut vaikka kaksi vuotta sitten, että millaiseksi elämämme on muuttunut?

Olen saanut ensimmäisen rokotteen alkukesästä ja toisen saan syyskuussa. Rokotteet eivät anna täyttä suojaa, mutta niillä kuitenkin edistetään tämän epidemian haltuun saamista. Isorokko ja moni muu kulkutauti sekin on rokotteilla voitettu.

Kemijärvellä on vietetty kunnan 150-vuotisjuhlaa sekä kirkkorakennuksen 70-vuotisjuhlaa. Monet kysyivät minulta, kun olin eri tapahtumissa mukana, että olenko tullut käymään Kemijärvellä pitkäksi aikaa? Minähän kuitenkin asun siellä. Toukokuussa 2019 siirsin kirjani Kemijärvelle Rovaniemeltä ja olen taas Kemijärven veronmaksaja ollut jo pari vuotta. Sitä paitsi en ole koskaan asunut pääasiallisesti Helsingissä. Toki työskennellessäni eduskunta-avustajana vietin enemmän aikaa Helsingissä, mutta silloinkin maksoin veroni Lappiin. Minulla ei ole tällä hetkellä mitään palkkatyötä politiikan parissa, kuten helposti vielä luullaan. Jälkeen päin voi ajatella, että se oli hienoa aikaa, mitä sain kokea, mutta en enää lähtisi siihen takaisin, kaikella on aikansa.

Hyvää loppukesän jatkoa kaikille!