Tänään Rovaniemi-Kemijärvi-junarataa puolustava kansalaisliike kävi osoittamassa mieltään Helsingissä ja jättämässä addressin liikenneministerille. Äitini oli siellä myös mukana yhtenä Kemijärven kaupungin edustajista. Tiedotusvälineet ovat raportoineet mielenilmauksesta kiitettävästi. Kerrankin me pohjoisen ihmiset olemme olleet valokeilassa. Tämä on todella ollut kansalaisliike - ei mikään puoluepoliittinen tms., vaan todella kaikkien kansankerrosten laajasti tukema.

Illalla television A-Talk oli varsin mielenkiintoinen, siinä käsiteltiin tätä samaa asiaa. Vihdoinkin oikaistiin valheellinen tieto siitä, että rata olisi kannattamaton. Sitä se ei ole. Totuuden esiin tuomisesta kiitos ansiokkaalle toimittajalle Susanna Päivärinnalle! Ratayhteys ei ole kannattamaton, mutta se vaatii sähköistämisen. Kekkosen aikana tällainen aluepoliittinen hanke olisi epäilemättä jo toteutettu.

Sallan kunnanjohtaja Kari Väyrynen esiintyi tapansa mukaan lujasti Lapin junayhteyksiä ja Itä-Lapin elinkeinoelämää puolustaen. Hän kehotti eduskuntaa ottamaan tässä asiassa sen vallan, mikä sille kuuluu. Junarata tulee sähköistää, se mahdollistaisi alueen kehittämisen vankalta pohjalta ja tekisi myös Barentsin alueen yhteistyön suunnittelemisen vankemmalle pohjalle. On sanottu, että radan sähköistäminen maksaisi 17 miljoonaa euroa. Huomioiden, miten paljon alueemme on viime vuosina kärsinyt, ei summa ole ollenkaan kohtuuton. Ja kuinka paljon kaikkeen turhaa valtion rahaa jatkuvasti upotetaan.

Eivät Helsingin herrat, suurta palkkaa nauttivat toppatuoleissaan lihovat virkamiehet tule meidän vähäväkisten ja sorretun kansan etua ajamaan. Heille riittää, että pääkaupunkiseudun lähijunat kulkevat. Poliitikoilla sen sijaan on vastuu; toisin kuin virkamiehet, heidät valitaan suoralla kansanvaalilla. Heidän on aidosti välitettävä ihmisistä. Nykyinen hallitus on luvannut paljon. Nyt on näytettävä: onko tahtoa todella pitää koko maa asuttuna ja elinvoimaisena. Poliittiset päättäjät ottakoot asian liikenneministeriön virkamiehiltä!