Uusi vuosi on vaihtunut ja uudet kirkkovaltuustot eri puolilla maata aloittelevat työtään. Meilläkin on pian edessä uuden kirkkovaltuuston järjestäytyminen. Omalla kohdallani on edessä toinen kirkkovaltuustokausi, ja odotan mielenkiinnolla, millainen siitä mahtaa tulla. 

Kemijärvellä on esiintynyt valitettavasti jonkin verran väärää tietoa koskien kirkkovaltuuston järjestäytymistä ja minun toimintaani, joten kerrattakoon tässä muutama asia.
 
Ensinnäkään en ole missään vaiheessa väittänyt, että Keskustan kirkkovaltuustoryhmä valitsisi kirkkovaltuuston puheenjohtajan sen enempää kuin että paikka kuuluisi automaattisesti minulle. Sanoin vaalien jälkeen, että olen käytettävissä uudeksi kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi, mikäli Keskustan ryhmä niin tahtoo.
 
Sain myös aikaisemmissa seurakuntavaaleissa eniten ääniä Kemijärvellä, mutta en pyrkinyt vastuullisimmille paikoille, sillä mielestäni tehtäviin on opittava eikä korkea äänimäärä sinällään oikeuta suoraan johonkin tiettyyn luottamustehtävään, vaikka se yksi peruste onkin.
 
Toiseksi olen kuullut useilta tahoilta puhutun sellaista, että minun ja eräiden muiden henkilöiden valinta kirkkovaltuustoon merkitsee “Marjokorven lähtölaskentaa”. Tällaiset puheet osoittavat tietämättömyyttä. Kirkkovaltuusto ei valitse kirkkoherraa neljän vuoden välein eikä itse asiassa ollenkaan. Kun nykyinen kirkkoherra jää aikanaan eläkkeelle, valitsevat seurakuntalaiset uuden kirkkoherran suoralla kansanvaalilla.
 
Olen ollut eräistä Raamatun tulkintakysymyksistä ja seurakunnan toimielinten päätöksistä eri mieltä joidenkin seurakuntamme toimijoiden kanssa. Mutta kristinuskon ydinsanomasta ei ole tietääkseni ollut erimielisyyttä. Siksi voin luottaa siihen, että saan tehdä hyvää yhteistyötä seurakuntamme työntekijöiden kanssa alkavalla valtuustokaudella. Jo kaksi vuotta sitten Kemijärvellä levitettiin puhetta, että olisin keräämässä nimilistaa kirkkoherran erottamiseksi. En
ole tällaista listaa milloinkaan kerännyt enkä tule keräämään.
 
Kehotan tämänkaltaisia huolia esittäviä henkilöitä kääntymään puoleeni, jos heillä on kysyttävää. Yhteystietoni ovat julkisia.
 
Seurakunnan lähetystyölle suunnatuista varoista on myös käyty keskustelua. Haluan muistuttaa, että minä en missään vaiheessa ole vaatinut niiden supistamista. On selvää, että seurakunnan vaikea taloustilanne vaatii meiltä myös kipeitä ratkaisuja. Mutta lähetyskäskyn täyttäminen on seurakunnan työn ydintä. Uskon, että korkeasta lähetyskannatuksesta koituu suuri siunaus seurakunnallemme.
 
Samalla on tietysti muistettava, että Suomikin on muuttumassa jatkuvasti entistä enemmän pakanamaaksi, kun jopa tunnustuksellista uskonnonopetusta vaaditaan lopetettavaksi, niin että lähetyskenttä ei ole enää vain kaukana Afrikassa, vaan jo omilla kotikulmillamme. Siksi vaatimus kirkon menemisestä tavallisen kansan pariin on jatkuvasti perustellumpi.
 
Sitten on kannettu sitä tuttua huolta siitä, että “poliitikot” tunkevat seurakunnan hallintoon. Mutta seurakuntalaiset ovat valintansa vaaleissa tehneet ja vaalin tulosta on kaikkien kunnioitettava. En usko, että on pahitteeksi, jos kirkkovaltuustossa on mukana henkilöitä, joilla on kokemusta muidenkin julkisyhteisöjen hallinnon ja talouden hoitamisesta. Ja Keskustan kirkkovaltuustoryhmä kantaa poliittista nimeä siksi, että kyseisen ehdokaslistan ovat Keskustapuolueen paikalliset toimijat koonneet ja että suurin osa tuon ryhmän valtuutetuista kuuluu kyseiseen
puolueeseen.
 
Olen ennenkin sanonut, ettei seurakuntavaalien käyminen poliittisin tunnuksin ole ehkä kovin tyylikästä, mutta en ole vielä keksinyt parempaa tapaa. Herätysliiketaustojen perusteella on vaikea käydä vaaleja tilanteessa, jossa suuri osa ehdokkaista on ns. yleiskirkollisia. Enkä pidä oikein hyvänä, että jako tehtäisiin joidenkin yksittäisten kirkon sisällä esiintyneen kiistakysymyksen perusteella. Mikä tällainen kysymys voisi olla? Tärkein kysymys on vain yksi: onko Jeesus Herra, Jumalan Poika ja syntiemme sovittaja? Tälle kysymykselle koko kirkko rakentuu ja kristillisessä kirkossa siitä ei edes voi olla erimielisyyttä.
 
Kirkkovaltuuston järjestäytyvä kokous pidetään seurakuntatalolla maanantaina 24.1.2011 alkaen klo 17. Kokoukset ovat julkisia aivan kuten kaupunginvaltuuston kokoukset. Kun äänestysprosentti nyt viime vaaleissa nousi, niin ehkä kiinnostus seurakuntamme asioiden hoitoa kohtaan on myös kasvanut. Tulkaahan siis seuraamaan kirkkovaltuuston kokouksia. Seurakuntatalon salissa riittää tuoleja!