Lapin Kansan 29.8. kolumnissa toimittaja Sinikka Pylkkänen toivoi liberaaleja kaupunkilaisia pelastamaan Keskustaa ja leimasi Paavo Väyrysen avustajana toimineita henkilöitä huonommiksi keskustalaisiksi ehdokkaiksi.

Jos se, että on ollut Väyrysen avustaja joskus, tekee huonoksi ehdokkaaksi tai huonoksi keskustalaiseksi, niin kolumnissa olisi kannattanut julkaista paljon pidempi lista. Kolumnissa mainittujen Katri Kulmunin ja Susanna Junttilan lisäksi myös esim. puolueen nykyinen puheenjohtaja Annika Saarikko on toiminut aikanaan Paavon avustajana joskus, samoin Mauri Pekkarinen, Markus Lohi, Antti Kaikkonen jne.

Minä en tosin ole koskaan ollut Paavon avustaja, mutta olen aikanaan toki ollut hänen vaalikampanjoissaan mukana ja näytellyt yhden kesän Pohjanrannan kesäteatterissa, niin että ehkäpä minunkin vaatimaton nimeni oli sitten oikeutettu kolumnin luetteloon.

Kun toimittaja kaipaili liberaaleja ja urbaaneja ehdokkaita pelastamaan Keskusta, niin juuri liiallinen puolueen liberalisoituminen/vihertyminen ja keskittämispolitiikan myötäily sen reippaan vastustamisen sijasta on vienyt kannatuksestamme puolet. Pitäisikö vielä mennä loputkin?

Janne Kaisanlahti
Keskustan puoluevaltuuston jäsen