Vaalitaistelu kiihtyy loppua kohti ja jännitys tiivistyy. Ympäri maakuntaa kiirii hyviä uutisia Paavo Väyrysen kampanjan edistymisestä. Suurin uhkamme on, että ihmiset luulevat Paavon menevät "itsestään" läpi ja äänestävät jotakin muuta. Tällainen ajattelu on kovin vaarallista. Paavo tarvitsee nyt vahvan valtakirjan, jotta hän voi hoitaa asioitamme.

Kemijärvellä olen viime päivinä saanut muutamilta eri tahoilta kuulla mantraa: "Väyrynen ei vähääkään välitä Itä-Lapista". Kuka lie tuonkin hokeman on alulle pistänyt? Minä en ymmärrä näin pienessä vaalipiirissä sellaista ajattelutapaa, että on pakko äänestää jollakin tietyllä paikkakunnalla kirjoilla olevaa henkilöä. Kotiseuturakkauttani tuskin kukaan kyseenalaistaa. Nyt on vain ajateltava kokonaisvaltaisesti. Paavo Väyrynen tuntee Itä-Lapin olot ja hänellä on parhaat edellytykset toimia äänitorvenamme. Jos äänestämme Keskustan vaalivoittoon, on Paavo vaikea ohittaa ministeripaikkoja jaettaessa.

Kuten kemijärveläiset kaupunginvaltuutetut Kaarlo Jankkila ja äitini Tarja Kaisanlahti kirjoittivat taannoin lehdessä: "Enää ei riitä pelkkä siltarumpupolitiikka tai suppea paikallinen edunvalvonta. Lappi ansaitsee vahvan koko Lapin edustajan. Toistaalta, kun Suomen Keskusta menestynee vaalissa hyvin ja menee muodostettavaan hallitukseen, niin Väyrynen on luultavasti vahvoilla, kun ministerinsalkkuja jaetaan. Laaja itälappilaisten tuki Väyryselle antaa parhaat edellytykset myös Itä-Lapin myönteiselle kehitykselle."¨

Vaalityön kanssa on pitänyt kovasti kiirettä. Huomenna jaamme makkaroita Kauppapaikan edessä ja sunnuntaina klo 11.30 eli kirkonmenojen päätyttyä järjestetään Paavon vaalijuhla Kemijärven Kulttuurikeskuksessa. Kyllä tästä hyvä tulee, kun ihmiset vain muistavat, että Paavokaan ei tule valituksi ilman ääniä.