vaalit.jpg

Katri Kulmuni ilmoitti tänään olevansa käytettävissä tulevissa kuntavaaleissa kotikaupungissaan Torniossa. Hieno uutinen! Toivon Katrille menestystä vaaleissa.

Monille Katrin kannattajille tämä uutinen oli ilahduttava ja toivoa antava. Viime kesän ja syksyn tapahtumat ovat monien mielissä yhä ikävinä muistoina, turha sitä on kiistää. Viimeistään kuluneiden kuukausien ja gallupimittausten myötä on jokaiselle ajattelevalle ihmisille täytynyt käydä selväksi, että Keskustan heikko kannatus ei ollut edellisen puheenjohtajan syytä eikä myöskään poistunut puolueenjohtajan vaihtamisella, vaikka sellaista väitettiin. Joitakin muita tavoitteita operaatio toki saattoi palvella. Puolueen etu olisi kyllä ollut käyttää kulunut kesäkin tuleviin vaaleihin valmistautumiseen ja ehdokashankintaan keskinäisten vääntöjen sijaan.

Joka tapauksessa – nyt on aika katsoa eteenpäin. Katrin päätös rohkaisee omalta osaltaan myös monia niitä keskustalaisia, joille Katrin edustama linja, aateperusta ja toimintatapa ovat tärkeitä.

Tiedän, että monet kuluneiden kuukausien ja vuosien aikana paljossa pettyneet ovat vakavasti miettineet erilaisia asioita poliittisen toimintansa jatkon suhteen. Motivaatio on ollut kateissa. Eikä ole varmaan mikään salaisuus, että monia keskustalaisia on nyt kosittu mukaan myös toisiin puolueisiin. Heille haluan sanoa: ei hypitä talosta toiseen.

Vaikka Keskustan tilanne onkin monin tavoin vaikea – ja vain täysin harhainen ihminen voi muuta väittää – niin mikään nyt olemassa olevista muista puolueista ei nouse maalaisliittolaisen, desentralistisen aatteen pohjalta. Vaihtamalla tämä homma ei parane. Kirjoitin kolme vuotta sitten kirjan ”Taisteluun desentralismin puolesta”. Sitä tuskin monikaan luki. Siinä esitin ajatuksia, mitä Keskustan pitäisi tehdä kannatuksen nostamiseksi. Ei ole edelleenkään kirjasta mitään pois otettavaa, paljon olisi kyllä lisättävää.

Kuten aiemmin olen jo ilmoittanut, en ole itse mukana tulevissa kuntavaaleissa. Syyt olen aikaisemmassa kirjoituksessani kertonut. Tästä huolimatta toivon, että jokainen, joka kokee vaikuttamisen palon ja haluaa rakentaa tätä yhteiskuntaa keskustalaisen arvomaailman perustalta, on edelleen mukana vaikuttamassa Keskustan sisällä mm. asettumalla ehdokkaaksi Keskustan ehdokaslistoille huhtikuun kuntavaaleihin.