Lapin Kansa julkaisi 1.8. uutisen liittyen EU-vaalien vaalirahoitukseen. Uutisen otsikko on "Vain yksi lappilainen eurovaaliehdokas jätti vaalirahoitusilmoituksen". Lisäksi jutussa on lueteltu erikseen nimeltä kaikki ne lappilaiset EU-vaaliehdokkaat, jotka emme ole tehneet ilmoitusta. Jutusta saa sellaisen kuvan, että vain SDP:n Mikkel Näkkäläjärvi on hoitanut hommansa kunnolla ja me muut emme.
 
(Lapin Kansa nostatti muutenkin Näkkäläjärveä voimakkaasti vaalien alla ja uutisoi, kuinka kenelläkään muulla lappilaisella ei ole mahdollisuuksia. Minä sain kuitenkin noin 2.500 ääntä enemmän kuin hän Lapista. Toki valtakunnallisesti Näkkäläjärvi ohitti minut äänissä.)
 
Mutta mitä vaalirahoitukseen tulee, niin ainoastaan vaaleissa valituksi tulleet sekä 1. ja 2. varasijalle tulleet jättävät ilmoituksen. Ne löytyvät mm. Valtiontalouden tarkastusviraston nettisivuilta. Meillä muilla EU-vaaleissa ehdokkaana olleilla ei ole mahdollisuutta tehdä tätä ilmoitusta. Tämä olisi ollut asiallista mainita uutisessa.
 
Itse monien muiden ehdokkaiden tavoin jätin jo ennen vaaleja kyllä ennakkoilmoituksen, jossa kerroin vaalirahoituksesta, vaikka sitä ei olisi edes pakko tehdä. Oma kampanjabudjettini oli n. 27.000 euroa, josta omaa rahaa oli n. 9.000 euroa, loput yksityishenkilöiden ja puoluejärjestöjen antamaa tukea. Niistäkin huomattava osa oli kerjätty omilta läheisiltä ja ystäviltä sekä pieninä puroina ystävällisiltä maalaisliitto-aatteen ihmisiltä. Melko yksin jäimme vaalirahoituksen hankkimisen suhteen, joten olen todella syvästi kiitollinen niille ihmisille, jotka auttoivat meitä tässä asiassa.
 
Lapin Kansan uutisen mukaan Näkkäläjärvi ei käyttänyt omia rahoja euroakaan, vaan valtaosa budjetista (joka oli suuruudeltaan yli 65.000 euroa) tuli ammattiyhdistysjärjestöiltä. Toisin kuin demareilla, minulla ei ollut mahdollisuutta saada vaalitukea ay-liikkeen jäsenmaksurahoista.