Olen ollut muutaman päivän vierailulla Etelä-Suomessa, tarkemmin sanottuna Helsingin vaaniman Sipoon kunnan Söderkullassa, missä kemijärveläislähtöinen lentokapteenisetäni perheineen asustaa. Vaikka Helsingin keskusta on ihmisiä täynnä ja ahdistava kiireisyys tuntuu vallitsevan kaikkialla, niin kyllä jo melko läheltä näyttää löytyvän maaseutumaisempaa maisemaa. Ihmisiä toki on naapurikuntiinkin ahtautunut paljon.

Kun kerta pääkaupungissa olin, niin pitihän se käydä myös demokratian temppeliä, eduskuntataloa ihmettelemässä. Kansanedustaja Janne Seurujärven eduskunta-avustaja Timo Tapanisen olen tuntenut jo vuosien ajan ja hän ystävällisesti lupautui esittelemään minulle taloa. Olisin toivonut, että Lapin piiri olisi asettanut hänet kansanedustajaehdokkaaksi viime eduskuntavaaleissa, mutta onpahan hän nyt kuitenkin siellä eduskuntatalossa kokemusta keräämässä tulevia koitoksia varten. Kiersimme niin uuden lisärakennuksen kuin vanhan, juhlavan talon televisiokuvista tuttuine saleineen. Tapasin myös edustaja Seurujärven ja keskustelimme mm. Kemijärven rautatieasiasta. Hän oli tyytyväinen, että asia on edennyt suotuisalla tavalla.

En ollut mitenkään hienosti pukeutunut, mutta ajattelin, että kun rahvasta edustan siellä, niin mitäpä suotta kovin herralta näyttämään. On sinne ennenkin meitä maalaisia mennyt ja minähän en edustanut siellä ketään muuta kuin tasan tarkkaan vain itseäni. Mielenkiintoinen oli reissu. Siellä kahvilassa Sauli Niinistökin näkyi istuvan, mutta kun ei minulla mitään asiaa ollut, niin en tohtinut mennä tervehtimään. Monia muitakin tuttuja naamoja bongasin. Lehteriltä näin viimein myös ministeri Paavo Väyrysen, joka käveli istuntosaliin ja istui paikalleen ensimmäiseen riviin. Tuli kotoisa ja turvallinen olo.

Valtiosalissa vastaan tuli mies, jota kyllä sitten tervehdin, vaikkei olekaan entuudestaan tuttu - Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Myös hän tunsi rautatieasian hyvin. Kerroin Soinille, että minäkin vastustan voimakkaasti EU:n perustuslakia ja oltiin sitä mieltä, että periksi ei anneta. Soini oli tyytyväinen puolueensa menestykseen ja uskoi läpimurron tapahtuneen.

Helsingissä tapasin myös vanhan ystäväni ja puoluetoverini Niina Pajarin, joka työskenteli aikanaan Simo Rundgrenin eduskunta-avustajana ja on nyt sisäasiainministeriössä. En olekaan nähnyt häntä vuoteen, kun hän on ollut Ranskassa. Kävimme Valion baarissa, se lienee kepulaisellekin sopiva käyntipaikka, vaikka olikin Helsingin keskustassa. Huomenna lähdenkin sitten tekopaikalleni takaisin. Kyllä Helsingissä on hauska käydä, mutta en voisi asua siellä. Selkosten ja kairojen keskellä kun on syntynyt, niin sinne sitä haluaa aina takaisin.

659680.jpg
kansanedustaja Timo Soini tuli vastaan valtiosalissa kävellessämme

659682.jpg
avustaja Timo Tapaninen ja avustettava, kansanedustaja Janne Seurujärvi

659684.jpg
Niina eduskunnan uuden lisärakennuksen edessä

663129.jpg
minä ja Maiju-serkku Runebergin haudalla Porvoossa