Ehdokaslistojen yhdistelmä Kemijärvellä on nyt julkaistu ja numerot arvottu. Ehdokkaita karttui yhtä monta kuin viimeksi, 47 kappaletta. Keskustan lista sai 27 ehdokasta eli neljä enemmän kuin viimeksi. Sosialidemokraatit vastaavasti menettivät neljä ehdokasta saaden kokoon ainoastaan kolmen hengen listan. Yhteislista, joka nimistä päätelleen koostuu mm. kokoomuslaisista ja kristillisdemokraateista sai 17 ehdokasta eli saman verran kuin edellisvaaleissakin. Suurin osa entisistä valtuutetuista pyrkii jatkokauteen, mutta kohtuullisesti on myös uusia ehdokkaita onnistuttu hankkimaan.

Sanotaan, että usein kirkollishallinnossa valtaa käyttävät samat ihmiset kuin kunnan puolella, ainakin pienissä kunnissa. Kemijärvellä tilanne ei näytä olevan ihan näin. Istuvista kaupunginvaltuutetuista ehdolla on ainoastaan viisi henkeä: Eila Hyvönen (sd), Tuulikki Juujärvi (kesk), Irma Kortelainen (kok), Timo Kyyhkynen (kesk) ja Eino Majava (kok). Tosin myös useita kaupungin viranhaltijoita on asettunut ehdolle. Aikaisemmista kaupunginvaltuutetuista on asettunut ehdolle mm. lukion entinen uskonnon lehtori Ritva Kajasviita (kd).

Oman puolueeni ryhmästä mm. Eeva Moilanen ei ole enää asettunut ehdokkaaksi. Se on suuri menetys, sillä hän on tehnyt uutteraa työtä seurakuntalaisten hyväksi vuosien ajan. Eeva Moilanen keräsi viime vaaleissa eniten ääniä naisista ja toiseksi eniten kaikista ehdokkaista. Edellisvaalien ääniharava, konkarivaltuutettu Raimo Kerkelä puolestaan on edelleen mukana.

Myös allekirjoittanut on asettunut ehdolle Suomen Keskustan ehdokkaana. Olen avannut vaalisivut osoitteeseen: www.jannekaisanlahti.net/srk. Toivon vaalikampanjoinnista aktiivista ja äänestysprosentin nousua.