Viime päivinä islamisti-terrorismi on näyttänyt jälleen hirveät kasvonsa Euroopan maaperällä. Nizzassa terroristi ajoi rekka-autolla väkijoukkoon tehden hirvittävää tuhoa. Täysin viattomat ihmiset olivat kokoontuneet turistien suosimalle rantakadulle turvallisessa, rauhallisessa Ranskassa. Tällaiseksi Eurooppa on muuttunut. Tänään tuli tieto, kuinka Allahin nimessä koetettiin lahdata kirveellä useita ihmisiä saksalaisessa junassa.

Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Ei riitä sen sanominen, ettei anneta pelolle valtaa. Länsi on sodassa. Me emme tätä sotaa aloittaneet. Mutta meidän on tämä sota lopetettava.

Yhdysvaltain nykyisen (ei enää kauan) presidentin vastaus terroritekoihin on ollut yleensä vaatimus aselainsäädännön kiristämisestä. Tunnettu republikaanipoliitikko Newt Gingrich sanoikin, että samalla logiikalle presidentti Obaman tulisi nyt pitää rekka-autojen liian suurta määrää ja helppoa saatavuutta syynä Nizzan veritekoihin.

On järkyttävää huomata, vaikka omalta Facebook-seinältäni, kuinka näitä kauheita murhatekoja pyritään jotenkin vähättelemään tai ainakin jotenkin pyöristelemään sen hokemisella, että ovathan kristitytkin tehneet kaikenlaista pahaa historiassa jne. ja että kaikki muslimit eivät ole terroristeja. Ja eivät tietenkään olekaan, vain täysi idiootti väittäisi sellaista. Ovathan esim. ISIS:in ja vastaavien järjestöjen uhrit Lähi-Idässä ja Afrikassa pääasiassa muslimeja. Mutta islamin keskuudessa tapahtuva radikalisoituminen on kuitenkin tosiasia ja valtava uhka maailmanrauhalle, ja on aivan tarpeetonta viedä huomiota pois tästä ongelmasta.

Totta kai on selvää, että Lähi-Idän yhteiskuntien vakaus, sosiaaliset epäoikeudenmukaisuudet ja koulutuksen puute vaikuttavat siihen, millainen kasvualusta terrorismille on. Monesti kyllä myös hyvin rikkaiden perheiden lapset lähtevät tähän mukaan. Eurooppa on sallinut vihaimaamien saarnata maaperällään vuosikymmeniä, sen hedelmää nyt myös kannetaan. Eikä sharia-lain kannatuksella ylipäätään pitäisi olla sijaa lännessä. Meidän ihmisoikeutemme perustuvat ihan erilaisille arvoille.

Myös Euroopan laidalla, Turkissa, on tiukka islamilaisuus ottanut aimo harppauksen eteenpäin, kun sotilasvallankaappaus tai sellaiseksi väitetty operaatio epäonnistui ja islamilainen valtapuolue on saanut sen nojalla alkaa toimiin maan opposition vaientamiseksi. Modernin Turkin isä, presidentti Kemal Atatürk nujersi islamistit ja pakotti myös tytöt kouluun. Vaikka hän teki monia hyvin kiisteltyjä tekoja, niin ainakin näiltä osin hänen hengessään tulisi Turkkia johtaa jatkossakin. Toivon menestystä kaikille voimille, jotka taistelevat islamismin sortoa vastaan.

* * *

Näihin veritekoihin liittyy keskeiseltä osin myös pari päivää sitten Pakistanista kantautunut hirvittävä uutinen.

Qandeel Baloch -nimellä tunnettu nuori pakistanilaisnainen murhattiin omassa kodissaan. Hänet tukehdutti yöllä hengiltä hänen oma veljensä, joka piti sisarensa toimintaa kunniattomina ja islaminvastaisina.

Seurasin sosiaalisessa mediassa mielenkiinnolla tämän "Pakistanin Kardashianiksi" kutsutun somepersoonan toimia, kun hän ravisteli tiukan islamilaisuuden kourissa olevan maansa vanhoillisimman väestön asenteita rohkeilla kannanotoillaan. Vielä kuolemaansa edeltäneenä iltana hän kirjoitti Internetiin päivityksiä, joissa arvosteli maansa ahdasmielisiä asenteita ja naisiin kohdistuvaa sortoa. Sitten hänet tapettiin "perheen kunnian" tähden. Hän oli kuulemma tuloksetta pyytänyt viranomaisilta suojelua ja oli suunnittelemassa muuttoa ulkomaille.

Niin kauan kuin maailmassa on muslimimaita, joissa naiset ovat jo lainsäädännössä toisen luokan kansalaisia, sharia-lain pohjalta, on minulle turha tulla puhumaan yksittäistapauksista. Näistä todellisista ihmisoikeusloukkauksista ovat lännen tiedostavat tasa-arvotaistelijat usein häpeällisen hiljaa. Rauha tämän naisen muistolle ja rohkaiskoon hänen esimerkkinsä vielä vuosisatojen päästä.

baloch.jpg