maijan%20haudalla.jpg

25.5.2016 tuli kuluneeksi vuosi ystäväni Maija Tolosen poismenosta. Kävin viemässä kukat haudalle. Maija työskenteli Kemijärvellä kaupungin arkistosihteerinä. En ole kyennyt käymään Kemijärven kaupungintalolla Maijan lähdettyä, eipä ole ollut kyllä isommin asiaakaan. Maija tuki, kannusti ja auttoi minua mm. monissa kirjahankkeissani. Muistan lämmöllä ja luotan, että maan multa ei armoa peitä.

WP_20160601_001.jpg

Näkymä Rovaniemen Harjulammelle. Tuon lammen rannalla on oikeastaan aika paljon tapahtunut elämääni liittyen. Yhdellä sen rannalla sijaitsi aikanaan isomummini asunto, jossa muistan usein käyneeni mummin kanssa, kun hän piti huolta vanhenevasta äidistään. Toisella rannalla sijaitsee minun Rovaniemen-asuntoni, jota olen käyttänyt jo yli kymmenen vuotta. Ja kolmannella rannalla on Lapin yliopisto.

20160607_130355.jpg

Heino-ukki täytti 88 vuotta 7.6. - kuvassa olemme syntymäpäivänä Kemijärvellä Itsenäisyyden puistossa.

paavo%20ja%20vuokko.jpg

Keminmaalla Paavo ja Vuokko Väyrysen vieraana. Olen käynyt Keminmaalla muutamia kertoja nyt näytelmäharjoituksissa.

mauri%20el%C3%A4kkeelle.jpg

Mauri-ukin läksiäisiä on vietetty 1.6. Kemijärven kotiseutumuseolla (kuvat: Kemijärven kansalaisopisto). Ukin viimeisin työrupeama Kemijärven kansalaisopistolla puutyö- ym. kurssien opettajana kesti yli kaksi vuosikymmentä. Useita kertoja eläkkeelle jäämistä siirrettyään hän nyt viimein jäi lopullisesti pitkälle vapaalle 80 vuoden iässä. Edelleen sanon, että siinäpä mallia nuoremmille, joiden mielestä jo 65 vuoden eläkeikä on liikaa!

markkanen%20280416.jpg

Minä ja ystäväni Sallamaarit Markkanen Helsingissä. Sallamaarit työskenteli aikanaan Brysselissä Paavon avustajana. Olemme molemmat mukana myös Kuntaliiton valtuuston toiminnassa. (Olen Kuntaliiton valtuuston varajäsen, mutta koska varsinaisella jäsenellä on pysyvä este, osallistun kaikkiin kokouksiin toimintakauden loppuun saakka. Nykyiset säännöt eivät mahdollista uuden jäsenen valitsemista kesken kauden.)