Viime päivät ovat olleet mitä kiireisimpiä. Tulee mieleen ihan viime kevät ja eduskuntavaalit kaikessa kauheudessaan, jolloin raadoin "kahden naisen orjana". Nyt tosin vaalikampanjavaihe ei ole yhtä pitkä, mutta kyllä siihen on mennyt taas aikaa sen mitä ns. leipätyöltäni olen ehtinyt.

Olin viime viikonloppuna kahtena päivänä Väyrys-bussissa, jossa ehdokas itse ei toki ollut paikalla, mutta jossa mukana olivat mm. kansanedustajat Markus Lohi ja Eeva Maria Maijala. Bussi pysähtyi kaikkiaan yhdellätoista paikkakunnalla. Väkeä kävi mukavasti ja kuuluisat Paavo ja Vuokko -motit kävivät kaupaksi.

Lapin Keskustanuoria on kiitelty, kun olemme tehneet vaalityötä ehdokkaamme hyväksi. Olemme kustantaneet kaksi sivun kokoista lehti-ilmoitusta kahteen maakunnassa ilmestyvään laajalevikkiseen lehteen ja lisäksi olemme järjestäneet erilaisia Paavon kampanjaa tukevia tilaisuuksia.

Nyt kaikkien on vain tehtävä lujasti työtä, että saamme Paavon toiselle kierrokselle. Äänten hajottamiseen ei ole varaa. Mediassa on alettu nostattaa kovasti Vihreiden ehdokas Pekka Haavistoa. Häntä on kuvailtu suuren luokan kansainväliseksi toimijaksi, vaikka ei hän todellakaan mikään Ahtisaaren veroinen rauhanneuvottelija ole. Varmasti hän on työnsä hoitanut hyvin, mutta eivät ne tehtävät, joissa hän on ollut, pätevöitä tasavallan presidentiksi.

Mitään realistisia mahdollisuuksia Pekka Haavistolla ei tietenkään ole tulla valituksi. Mutta hänet halutaan toiselle kierrokselle helpoksi vastukseksi Sauli Niinistölle. Väyrysen nousu sinne olisi sokki suomalaiselle eliitille.

Siitä, miten silkkihansikkain Haavistoa kohdellaan, kertoo sekin, että hänen mieskumppaninsa rattijuopumus ja väkivaltakäyttäytyminen on jätetty vähille huomioille. Samoin se, miten hän on käyttänyt professori-nimitystä ansioluettelossaan, vaikka ei ole koskaan onnistunut suorittamaan yliopisto-opintojaan loppuun.

Mitä jos Vuokko Väyrynen olisi ajanut humalassa autoa ja jäänyt siitä kiinni? Lehdet olisivat täynnä lööppejä, kuinka sopimaton Maan Äiti meille on tulossa. Toivottavasti ihmiset muistavat, millä tavoin helsinkiläismedia maakuntien asioita ajavia ehdokkaita yleensä tässä maassa kohtelee.

Valitettavan moni, varsinkin nuori, ei ymmärrä, miten vakavasta asiasta presidentinvaaleissa on kyse. Moni äänestää sillä perusteella, että joku on sympaattinen vaalitentissä - tai jonkun vaalikonenäpyttelyn pohjalta. Täytyisi kuitenkin katsoa vähän pintaa syvemmälle. Kenellä on paras koulutus ja kokemus tehtävään - ja kenen edustama ajattelutapa ja näkemykset ovat maalle hyviä.

Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistö on varmasti harmitellut syvästi mielessään, kuka vuoti uuden kuntajakosuunnitelman julkisuuteen. Sitähän Kokoomus ajaa ja voi vain ihmetellä, kuka vielä haluaa tämän hallituksen puolueiden ehdokkaita äänestää maakunnissa? Sauli Niinistö on kuntien pakkoliitosten kannattaja. Ylhäältäpäin sanelu on kyllä pahinta neuvostomeininkiä eikä se mitään säästöjä tuo, mutta sehän ei ole todellinen tarkoituskaan. Pohjimmainen syy on ideologia - maakuntaväki keskitettävä muutamiin keskuksiin, joita SDP-Kokoomus hallitsee ja maaseutu luonnopuistoksi, parhaaseen Vihreän ideologian tyyliin!

Ihmetyttänyt on myös Niinistön valitsema linja tv-mainoksissaan ja nettisivuillaan. Kauniita sanoja, "mummojen itketystä" parhaaseen tyyliin - esitellään suomalaisia yrityksiä, jotka ovat maailmalla menestyneet. Hienoja tarinoitahan ne. Mutta mitä ihmettä niillä on Niinistön kampanjan kanssa tekemistä? Pidetäänkö kansaa niin tyhmänä, että ihmisten kuvitellaan luulevan, että ksylitolipurkkaa suomalaisena tuotteena kehumalla kansa uskoo presidentin kykenevän vastaaviin keksintöihin?

Paavo Väyrysen ei tarvitse onneksi ratsastaa toisten teoilla. Hänellä kun on niitä omia. Hän on poliittisen uransa ohella perustanut kymmeniä ihmisiä työllistävän oman yritystoiminnan kotiseudulleen Keminmaalle. Omalla esimerkillään hän on näyttänyt, miten työtä luodaan. Yrittäjyyden asiaa Paavo on ajanut myös uraauurtavalla toiminnallaan lähialueyhteistyön kehittäjänä ja vienninedistämisen saralla.

Varsinkin te, hyvät pohjoissuomalaiset, kuka asiamme parhaiten tuntee ja kykenee etuamme ajamaan - helsinkiläinen ylioppilas, espoolainen eläkeläinen vai lappilainen yrittäjä-tohtori?

Kun presidentinvaali on suora kansanvaali, niin jokaisen on harkittava tarkkaan, miten äänestää. Moni viimeksi Perussuomalaisia äänestänyt pohtii, täytyisikö nytkin äänestää Soinia. Mutta Soini ei ole tosissaan näissä vaaleissa. Sen sijaan äänten hajottaminen Soinille voi merkitä sitä, että toiselle kierrokselle ei pääse EU-kriittistä ehdokasta eli Väyrystä, vaan siellä on kaksi unionin nykymenon kannattajaa. Perussuomalaiset - Paavo Väyrynen on sentään maamme tunnetuimpia EU-kriitikkoja. Keskusta on tässä tehnyt pahoja virheitä ja saakin kantaa niistä vastuun - mutta ne virheet on tehty pääasiassa siksi, että Paavo Väyrystä ei ole puolue kuunnellut.

Entä sitten Kristillisdemokraatit? Sari Essayah on esiintynyt erittäin hyvin ja luonut itsestään myönteisen mielikuvan. Olen monista asioista hänen kanssaan samaa mieltä. Mutta jokainen tietää, ettei Essayah tule valituksi. Mitä jos Essayahille annetut äänet ratkaisevat sen, että toiselle kierrokselle meneekin arvoliberaali Pekka Haavisto, joka ei edes usko kristinuskon Jumalaan. Eikö hyvä KD-väki kannattaisi sittenkin vielä harkita Paavo Väyrysen äänestämistä?

Jokaisessa ehdokkaassa on hyvät ja huonot puolensa. Paavo Väyrynenkään ei ole täydellinen. Näistä ehdokkaista hän on kuitenkin selkeästi paras.

Yleisöä Paavon vaalijuhlassa Rovaniemellä - Lapin yliopiston Fellman-sali täyttyi ääriään myöten ja lisätuoleja piti hakea!

Paavoa on vastustajien toimesta leimattu "menneisyyden mieheksi" jne., mutta tosiasiassa hänen kannattajajoukossaan on suuri määrä nuorta väkeä. Paavo onkin kaikkein radikaalein ja tulevaisuuteen katsovin näistä ehdokkaista. Kuvassa Paavon seurassa rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu Susanna Viitala, joka on vahvasti Väyrysen kannattaja.

Kansanedustaja Eeva Maria Maijala puhuu Väyrysen linja-autossa, minkä takia Paavo olisi paras valinta seuraavaksi tasavallan presidentiksi.

Torniossa pidettiin 12.1. Peräpohjolan opistolla Miksi Paavo -tilaisuus, jossa nuori väki kertoi, minkä takia kannatamme Paavoa presidentiksi. Kuvassa Tornion keskustavaikuttajia Tuija Palosaari ja Markku Ponkala sekä keskustanuoria Susanna Viitala, Katri Kulmuni, minä ja Laura Kuismanen.

Katri puhumassa Kemijärven kotiseutumuseolla 13.1.2011, miksi Paavo Väyrysestä tulee tehdä seuraava presidenttimme.