Tänään olin minäkin mukana erilaisessa vaalityössä. Huomaa, että vaaleihin on aikaa vain pari viikkoa ja kiirettä pitää kovasti. Yliopistolla pidettiin taiteiden tiedekunnan puolella vaalimessuja ja Keskustankin ehdokkaita tapasin useita. Mukavaa, että niin monet nuoret ovat huomanneet, että eduskuntavaalit ovat vaaleista tärkeimmät ja kampanjoivat ahkerasti. Minuakaan ei voine laiskuudesta syyttää, ennemminkin tenttiinlukeminen ja leipätyöni eli opiskelu ovat kärsineet. Pientä ovat kuitenkin omat vaivani ehdokkaiden kiertämiseen verrattuna. Ihmettelen edelleen, että miten he jaksavat.

Ehdokkaat ja nuorisojärjestöt jakoivat erilaista materiaalia ja huumoriakin oli mukana. Minun on kyllä pakko sanoa, että keskustanuorten suorittama ehkäisyvälineiden jakaminen oli mielestäni jo hyvän maun rajoilla eikä noin oikein hyvä viestikään, kun jo kansantaloudellisesti ajatellen pitäisi saada ihmiset lisääntymään ja lapsiluku perheissä nousemaan. Mutta eipä siitä nyt sen enempää.

Koska huomisen päivän luennot peruttiin, niin sittenpä pääsin Kemijärvellä ystäväni, toimittaja Unto Viitamäen kyydillä. Kemijärvellä olikin tänään huomattava vieras, sillä tohtori Paavo Väyrynen kiersi peräti viidellä kylällä kotiseudullani. Äitini oli hänellä kartturina ja otti vapaapäivän töistä ihan tätä tarkoitusta varten. Minäkin ehdin sitten Soppelan koululle katsomaan illan viimeistä vaalitilaisuutta. Tilaisuudessa emäntinä toimivat sukulaistätini, toimistopäällikkö Kaarina Soppela sekä Irja Uusisalmi. Korkealaatuisen puheen lisäksi saimme nauttia hyvästä musiikista, kun valtuutettu Tarja Perälä lauloi Isokylän koulun entisen rehtorin Pentti Väyrysen säestyksellä.

Paavo puhui jälleen tärkeistä asioista. Erikoisesti hän korosti aatteellisuutta ja muistutti tärkeiden perusarvojen merkityksestä. Hänen mukaansa henkisiä, hengellisiä ja yhteisöllisiä arvoja on korostettava, kuten alkiolaisuuskin edellyttää. Porvarit ja kommunistit lähtevät omistussuhteista ja rahasta, alkiolaiset ihmisestä itsestään! Näinhän se on! Annetaan vahva valtakirja ehdokkaalle numero 23 asioitamme ajamaan!