haapaniemi.jpg

Ystäväni, yht. maisteri ja ammatillinen opettaja Terhi Haapaniemi ilmoitti tänään olevansa ehdokkaana ensi kevään kunnallisvaaleissa Helsingissä Keskustan listalla. Toivon hänelle menestystä.

Olemme tunteneet pian vuosikymmenen ajan. Joihinkin ihmisiin muodostuu yhteys ja toisiin ei. Terhi on minulle tärkeä ystävä, joka on jaksanut kannustaa ja tukea minua myös silloin, kun elämässäni on ollut vaikeaa.

Kun tutustuin Terhiin, ajattelin, että hän edustaa politiikassa monella tavalla minuun nähden vastakkaisia mielipiteitä. Monesti olemmekin, etenkin puolueen sisäisissä vaaleissa, päätyneet eri leireihin. Vuosien myötä olen kuitenkin huomannut, että monissa keskeisissä yhteiskunnallisissa kysymyksissä samaa mieltä. Ja sitä juuri tässä kansanliikkeessäkin tarvitaan – niiden asioiden korostamista, jotka yhdistävät meitä kaikkia. Myös Helsingissä tarvitaan tasapuolista aluekehitystä, lähidemokratian ja lähipalveluiden puolustamista, kotimaisen ruoan ja lähiruoan arvostusta sekä ennen kaikkea alkiolaista ihmiskuvaa vaihtoehtona punavihreälle sosialismille tai kovalle oikeistolaisuudelle.

Jos Keskusta näyttäytyisi helsinkiläisille enemmän Terhin edustaman ideologisen linjan ja toimintatavan kautta, niin puolue ei olisi pääkaupungissa marginaalia.

Terhillä on myös isänmaallinen maailmankatsomus, mikä on näinä aikoina tärkeä asia. Puolustusministeriö, jossa hän nykyään työskentelee, onkin hänelle mielestäni erittäin sopiva työyhteisö. Terhi on lähtöisin työläisperheestä Satakunnasta. Hänellä on takanaan laaja työura niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta ja laajat yhteiskuntasuhteet. Työnteko ja ahkeruus ovat hänelle keskeisiä arvoja, ja hänen oma työuransa siivoojasta Euroopan parlamenttiin osoittaa, että hän arvostaa kaikkea työtä.  

Jos olette Facebookissa, niin toivon, että käytte tykkäämässä Terhin sivusta: https://www.facebook.com/HaapaniemiTerhi/