Eilen kantautui Yhdysvalloista suruviesti. Pitkän päivätyön tehnyt maailmankuulu saarnamies Billy Graham on saanut taivaskutsun. Hän sairasti kauan Parkinsonin tautia ja oli viime ajat poissa julkisuudesta. Tänä vuonna hän olisi täyttänyt sata vuotta.

Billy Graham oli tunnettu ennenkaikkea puhujana, evankeliumin julistajana. Hän kirjoitti myös lukuisia kirjoja. Uransa saarnamiehenä hän aloitti erään babtistikirkon pastorina, mutta kiersi vuosikymmenten kuluessa ympäri maailmaa. Hänen on kerrottu saarnanneen ainakin 185 maassa, usein täysille katsomoille suurilla stadioneilla. Hän oli myös monien Yhdysvaltain presidenttien neuvonantaja ja ystävä sekä tunnettu rotuerottelun vastustaja. Uskovaiset kaikkialla maailmassa tuntevat hänen nimensä.

Epäilemättä monelle ihmiselle Billy Graham oli monumentaalinen hahmo, joka oli aina olemassa. Hänen kirjoituksiaan luettiin valtavasti, hänen neuvojaan kuunneltiin, hänen tv-ohjelmiaan katsottiin. Hän osoitti tietä Jeesuksen luokse miljoonille ihmisille ympäri maailman. Hänen sanomansa ei vesittynyt tämän maailman menoon, vaan siitä kuului väärentämätön Golgatan veren evankeliumi. Vain harvan osaksi annetaan tuollainen työsarka Herran puutarhassa.

Kuitenkin, myös Billy Graham oli samanlainen syntinen ihminen kuin me muut. Ja myös hän tarvitsi Jeesuksen henkilökohtaiseksi Vapahtajakseen ja syntiensä sovittajaksi.

Hän itse oli jättänyt etukäteen viimeisen viestinsä julkaistavaksi kuolemansa jälkeen. Vapaasti kääntäen siinä lukee mm. seuraavaa:

Olen vakuuttunut, että taivas on paljon loisteliaampaa kuin mikään, mitä voimme mahdollisesti nyt kuvitellakaan, ja odotan kovasti, en ainoastaan sen ihmeitä ja rauhaa, vaan myös sitä iloa, kun saan jälleen liittyä yhteen minua ennen poismenneiden kanssa, erityisesti rakkaan vaimoni, Ruthin. Raamattu sanoo: "Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin." (1. Kor. 13:12)

Mutta minä en tule olemaan taivaassa siksi, että olen saarnannut suurille joukoille tai koska olen yrittänyt elää hyvän elämän. Minä tulen olemaan taivaassa vain yhdestä syystä. Monia vuosia sitten asetin uskoni ja luottamukseni Jeesuksen Kristukseen, joka kuoli ristillä tehdäkseen syntiemme sovituksen mahdolliseksi ja nousi kuolleista antaakseen meille ikuisen elämän. Tiedätkö sinä, menetkö tiavaaseen, kun kuolet? Sinä voit tietää, antamalla elämäsi Jeesukselle Kristukselle tänään.

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh. 3:16)