Tänään Turussa vietettiin uskonpuhdistuksen, jota jotkut kutsuvat reformaatioksi, 500-vuotisjuhlavuoden pääjuhlaa. Aamulla ohjelmassa oli juhlamessu Turun tuomiokirkon historiallisessa miljöössä. Iltapäivällä pääjuhla pidettiin Logomon suuressa salissa. Kirkolliskokousedustajan minulla oli tilaisuus osallistua kumpaankin tapahtumaan, huomenna alkaa kirkolliskokous täällä Turussa sitten.

Pääjuhlassa oli monenlaisia esityksiä, vaikuttavimpana tietysti musiikkiesitykset, joissa yleisökin osin yhtyi tuttuihin virsiin monin tavoin modernissa ympäristössä. Lauluperinne on luterilaisuudessa keskeistä ja sen vaikutus suomalaiseen kulttuuriimme mitä mittavin. Pitkä matka on kuljettu vuodesta 1517. Nyt luterilaista maailmaa kohtaavat toisenlaiset kriisit, maallistuminen ja kristillisen opin hämärtäminen jopa kirkkojen sisällä. Paluu juurille, "aitovierille", olisi tämänkin regimentin osalta tarpeellista.

Valtiovallan tervehdyksen juhlaan toi itse tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Presidentin saapuminen juhlaan luo tietysti aivan omalaisensa arvokkuuden. Puheessaan presidentti mm. siteerasi Jean Sibeliusta: ”En käsitä, kuinka ihminen voi elää ilman uskontoa. Elämä on täynnä mysteerioita. Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä selvemmäksi käy, miten tavattoman vähän oikeastaan tiedämme. Mysteeriot kasvavat yhä suuremmiksi.”

Kirkolliskokous kestää maanantaista torstaihin. Pyydän toiminnalleni täällä esirukouksia.

IMG_8170.jpgIMG_8174.jpg

* * *

Maanantaina, 6.11., alkavat myös Osuuspankin vaalit. Olen ehdokkaana Rovaniemen äänestysalueella, numerolla 81. Jos et ole äänioikeuttu, niin voit tukea minua kuitenkin kertomalla ehdokkuudestani Rovaniemellä asuville osuuspankkilaisille. Äänestäminen tapahtuu verkkopankin kautta Internetissä tai postitse.

op%20vaalit%202017.jpg