Kolmen keskustalaisen tuttavani kanssa laadimme jäljessä seuraavan kirjoituksen:

Tänä syksynä kaksi irakilaisturvapaikanhakijaa ryösteli Kajaanissa ja surmasi raa´asti suomalaismiehen ryöstön yhteydessä. Teko uutisoitiin yksittäistapauksena, jonka nimissä ei voi leimata mitään tai ketään. Korostettiin myös, että maahanmuuttajat eivät tee merkittävästi rikoksia. Kuitenkin Helsingin poliisi arvioi jo joulukuussa 2015, että Suomeen on saapunut ennennäkemätön seksuaalirikollisuuden ilmiö. Myös entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero osoitti huolensa turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta ja järjestäytymisestä vastaanottokeskuksissa.
 
Suuri osa maassamme asuvista ulkomaalaisista on kunnon väkeä. Valitettavasti eräissä maahanmuuttajaryhmissä seksuaali- ja pahoinpitelyrikokset ovat kuitenkin suuresti yliedustettuja. RKP:n kansanedustaja Eva Biaudét on väittänyt näiden tosiasioiden kertomisen olevan rasismia. Kuitenkaan ongelmia ei voida ratkaista, ellei niistä saa puhua.
 
Viime vuonna Suomessa alkoi useiden anarkistienkin tukema ”Meillä on unelma” -liikehdintä, jonka ydin oli vihervasemmistolaisuus. Euroopan rajat on vaadittu auki ja vaatimus on toteutunut. Liikehdinnän puhti on kuitenkin hiipunut viime syksystä lähtien. Asema-aukion traaginen tapaus tuli vihervasemmistolaiselle "unelma" -liikkeelle kuin tilauksesta. Tämän tapauksen johdosta on etsitty syyllistä sieltä, missä sitä ei ole. Omaa agendaa on edistetty natsikorttia heiluttamalla. Vastuuseen on vaadittu istuvaa hallitusta, sen maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia ja talouden tasapainotustoimia, ja eräitä ministereitä, joilla ei ole mitään tekemistä kyseisen tapauksen kanssa.
 
Vaarana on, että vihapuheen nimissä aletaan vaatia ”väärien” poliittisten mielipiteiden kriminalisointia. Ajatuspoliisia emme Suomeen tarvitse. 24.9.16 Helsingissä pidetyssä mielenosoituksessa heilui banderolli, jossa murskattiin nyrkillä natsijärjestön tunnuksen lisäksi myös mm. poliisin virkatunnus ja Suomen vaakuna. Rasisminvastaisessa, äärivasemmistolaista agendaa tukevassa "rauhanilmauksessa" oli mukana muutaman ministerin lisäksi kansanedustajia niin hallituksesta kuin oppositiosta.
 
Äärivasemmiston ja anarkistien lippujen tahdissa marssiminen on yhtä ikävää kuin äärioikeiston lippujen kanssa marssiminen. Toivottavasti nämä liikkeet tavoitteineen tuomitaan yhtä selvin sanoin kuin äärioikeiston toiminta, koska väkivalta, rasismi ja fasismi eivät kuulu oikeusvaltioomme.
 
Keskustan jäsenet:
Johanna Häggman, Forssa
Janne Kaisanlahti, Rovaniemi
Piia Kattelus, Seinäjoki
Antti Pakkanen, Hamina