Georg Ots lauloi: ”Muuttuvat laulut, vuosien mennen, aika pois paljonkin vie…”

Vaalit on käyty ja kansanvalta on puhunut. Keskusta sai historiansa suurimman tappion. Monista hallituksen aikaansaannoksista huolimatta kannattajamme ovat kokeneet puolueen oikeistolaistuneen liiaksi sekä suurta tyytymättömyyttä siihen, ettei keskittämispolitiikkaa ole Suomessa onnistuttu vastustamaan tarpeeksi. Jos halutaan, että puolueella on tulevaisuus, sen on tunnustettava tehdyt virheet ja kasvettava aatteellisilta juuriltaan, Alkion aatteen pohjalta. Kriittisen keskustelun vaientaminen ei enää auta! Suomi tarvitsee edelleen Keskustaa emmekä saa antaa kansanliikkeen kuolla. Tasapuolinen aluekehitys, köyhän ihmisen asia, puolueen näkeminen ennen kaikkea sivistysliikkeenä, Suomen itsenäisyyden ja suomalaisten turvallisuuden puolustaminen sekä aktiivinen ulkopolitiikka Paasikiven-Kekkosen linjan perustalta, toki nykypäivään soveltaen – siinä on minun keskustalaisuuteni ydin!

Olen tietysti hyvin pahoillani Lapissa sen suhteen, että varatuomari Eeva-Maria Maijala, jota minulla on ollut suuri ilo ja kunnia avustaa eduskunnassa yli seitsemän ja puoli vuotta, jäi tällä kertaa varasijalle. Kun tiedän, miten paljon Maijala on tehnyt eduskunnassa työtä Lapin asioiden hyväksi, niin tietysti tulos harmittaa. Ja myös monta muuta todella hyvää kansanedustajaa on jäämässä valitsematta. Mutta sellaista demokratia on ja siihen on tyytyminen.

Kirjoitin vuosi sitten kirjan ”Taisteluun desentralismin puolesta!” Koetin silloin käynnistellä aatteellista keskustelua. Ikävistä asioista kaikki eivät toki halua puhua, mutta ongelmat eivät poistu maton alle lakaisemalla. Luulen, että kirja on nyt entistä ajankohtaisempi. Kirja on ilmaiseksi luettavissa kotisivuiltani: www.jannekaisanlahti.net

Joka aamu on armo uus. Luojan aurinko paistaa huomenna, niin voittajille kuin häviäjille. Lopulta merkityksellistä on vain yksi voitto. Se, joka otettiin kerran Golgatalla.

Yksi ajanjakso elämässäni on jälleen päättynyt. Mitä vielä edessä. Eiköhän tässä jotain hommia keksi. Kaikki otetaan Herran kädestä. Kiitos ystävät myötäelämisestä! Minulla ei ole omaa perhettä, mutta ystävät ovat perhe, jonka valitsemme itse. Kiitos!