Oletko Osuuskaupan jäsen? Jos olet, niin olet saanut asiakaspostin mukana edustajiston vaalin äänestyslapun. Muista käyttää äänioikeuttasi ja palauta äänestyslappu postiin.


Koillismaan Osuuskaupan vaalit käydään postiäänestyksenä 2.-20.3.2009. Niissä saa äänestää jokainen Osuuskaupan asiakasomistaja. Jos Sinulla siis on vihreä S-kortti, niin valitse ehdokkaasi, kirjoita hänen nimensä äänestyslappuun ja vie lappu postiin.

Osuustoiminta on suomalainen menestystarina. Osuuskauppa ja Osuuspankki ovat säilyneet halki vuosikymmenten omanlaisena yhtiömuotonaan. Asiakkaat saavat edustajansa yhtiön hallintoon. Osuuskaupan edustajiston jäsenet ovat asiakkaiden äänitorvia. Kemijärvellä Osuuskaupalla on S-Market sekä uusi ABC-huoltoasema. Asiakkaat tarvitsevat mahdollisimman pätevät edunvalvojat.

Kemijärveltä edustajistoon valitaan kahdeksan henkilöä. Äänestysprosentti näissä vaaleissa on ollut valitettavan alhainen. Näytetäänpä me kemijärveläiset, osuustoiminta-aatteen isän Hannes Gebhardin synnyinkaupungin asukkaat, että olemme aktiivisia ja heitetään äänestyslippu postiin vaikka seuraavalla kauppareissulla.

Kemijärveltä vaaliin on asetettu kolme ehdokalistaa. Itse olen Lista C:n asiamies. Voin suositella kaikille tämän listan äänestämistä. Lista C:n ehdokkaat ovat kaikki kokeneita yhteisten asioiden hoitajia, mutta kuitenkin kaikki uusia ehdokkaita edustajiston vaaleihin. Niinpä jos haluat edustajistoon vaihtuvuutta, voit olla varma, että ääni ei mene hukkaan Lista C:n ehdokkaita äänestämällä. Vanhat edustajiston jäsenet kyllä saavat kannatusta ja heitä tulee valituksi, mutta jos tahdotaan uusiakin mukaan, niin silloin kannattaa ääni listalle C.

Lista C:n ehdokkaat ovat seuraavat:

 

8 HYVÄÄ SYYTÄ ÄÄNESTÄÄ KEMIJÄRVELLÄ

Pentti Alajoutsijärvi on pitkän linjan yrittäjä, joka on omalla työllään ollut luomassa työtä ja toimeentuloa muillekin kotiseudullaan. Hänellä on myös vuosikymmenien kokemus järjestötyöstä Keskustapuolueessa. Joutsijärveltä kotoisin oleva Pentti tunnetaan laajalti lupsakkaana ja helposti lähestyttävänä persoonana. 

Tarja Kaisanlahti on sairaanhoitaja ja Kemijärven kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja. Hän toimii tällä hetkellä myös mm. Keskustan Kemijärven kunnallisjärjestön puheenjohtajana sekä kehitysvammahuollon työryhmän puheenjohtajana. Pienen ihmisen äänen kuuluminen ja hallinnon avoimuus ovat hänen poliittisen toimintansa pääperiaatteet.

Paavo Kauhanen on eläkkeellä oleva opettaja, joka on hoitanut myös monia luottamustehtäviä Kemijärvellä, mm. kaupunginvaltuutettuna sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä, missä hänet on tunnettu ahkerana ja kantaaottavana poliitikkona. Paavo on ollut Kemijärvellä kunnalliselämässä toimivan Sitoutumaton Mahdollisuus ­-liikkeen kantavia voimia. 

Irma Kortelainen on eläkkeellä oleva terveydenhoitaja, joka toimi Kemijärvellä kaupunginvaltuutettuna 24 vuoden ajan ollen viisi kerta Kokoomuksen ääniharava kunnallisvaaleissa. Irma ei ole kuulunut hiljaisiin valtuutettuihin, vaan hän on käyttänyt ääntä ansiokkaasti ja mm. kirjottanut paljon lehtiin. Hän toimii edelleen mm. Kemijärven kirkkovaltuuston varapuheenjohtajana.

Timo Kyyhkynen on maanviljelijä ja metsätilallinen, jonka toiminta on ulottunut kotitilan lisäksi niin kunnalliseen kuin seurakunnalliseen päätöksentekoon. Tällä hetkellä Timo on mm. kaupunginvaltuutettu, teknisen lautakunnan puheenjohtaja, kirkkovaltuutettu ja kirkkoneuvoston jäsen. ”Leipää kotiseudulta” on ollut Timon periaate kaikissa luottamustehtävissä.

Mirja Lampela on kasvatustieteiden maisteri Joutsijärven kylästä. Mirjan aktiivisuus on ulottunut kunnallishallinnon piiriin – useita kertoja valtuustoehdokkaana ollut Mirja on toiminut aikaisemmin mm. rakennuslautakunnan puheenjohtajana ja tällä hetkellä hän on Kemijärven teknisen lautakunnan jäsen.

Veikko Perälä on vanhempi konstaapeli, jämerä ja oikeudenmukainen poliisi, joka muistetaan myös takavuosien johtavana kunnallismiehenä Kemijärveltä. Veikko toimi kaupunginvaltuutettuna 16 vuoden ajan, kaupunginhallituksen puheenjohtajana hän oli tästä ajasta kuusi vuotta. Kahdesti Veikko oli kunnallisvaalien ääniharava Kemijärvellä. "Laki on laki kaupungissakin", kuului aikanaan Veikon vaalilause.

Irja Uusisalmi on keittäjä ja siivooja Soppelan kylästä. Paitsi kyläseuran aktiivina Irja tunnetaan toiminnastaan kuulonhuoltoyhdistyksessä, vammaisneuvostossa ja erilaisissa kulttuuririennoissa, mm. harrastajateatterissa. Irja on mukana myös Kemijärven seurakunnan luottamustehtävissä, mm. lapsityön johtokunnan jäsenenä.