Taas opiskeluviikko takana ja iltapäivällä linja-autolla sitten pääsin tekoselekosille jälleen kerran. Aamulla oli luentokuulustelu ja klo 12 eräs väitöstilaisuus, jota oli ihan mielenkiintoista seurata, vaikka pakko tunnustaa, että meinasin välissä nuokahtaa, kun nukuin edellisyön huonosti. Äänentoistolaitteet eivät uudessa taiteiden tiedekunnan rakennuksessa muuten oikein pelanneet ja kaiuttimista kuului kovaa kohinaa minulle tuntemattomasta syystä. Pramea oli kyllä uusi sali, nimeltään "Asko ja Esko sali" - kuulemma Esko Riepulan ja Asko Oinaan mukaan nimetty.

En ole tänä vuonna innostunut pahemmin tuosta Idols-kisasta, mutta kommentoin sitä silti. Eilen kyllä äänestin, ja kun minulla tuntuu olevan tapana sanoa, ketä milloinkin kannatan, niin voin sanoa, että Kristiinaa äänestin. Putosihan hän, mutta sitä osasin kyllä odottaa. Kahdeksanvuotias serkkutyttönikin oli muuten Kristiinan kannattaja, joten äänestin myös hänen puolestaan. En tiedä, että oliko se paras lauluääneltään, mutta jos tässä muka valitaan jonkinlaista idolia nuorisolle, niin ääneni meni oikeaan osoitteeseen. Mutta ei voi mitään. Ilta-Sanomat otsikoi tänään: "Kiltti tyttö ei kelvannut". Oletteko nyt tyytyväisiä?

Idols-kisan toinen finalisteista on haukuskellut lukuisan joukon suomalaisia artisteja. Se on kuulemma huumoria. Tulilinjalle on lehtitietojen mukaan joutunut myös viime kisan voittaja Ilkka Jääskeläinen, joka terveillä elämäntavoillaan oli hyvä esikuva suomalaiselle nuorisolle. Minä en halua nuorisolle esikuvaksi huonoja ja epäterveitä tapoja edustavaa henkilöä - eikö niitä ole julkisuudessa jo ihan tarpeeksi?

Pitääkö tässä sitten tehdä niin kuin vuoden 1994 presidentinvaaleissa? Oma ehdokas ei päässyt toiselle kierrokselle, joten oli pakko äänestää Elisabeth Rehniä estääkseen Martti Ahtisaaren valinnan.