Osuuskauppa Arinan vaalitulokset julkistettiin tänään. Itsehän en ole Osuuskauppa Arinan jäsen, koska Kemijärvi kuuluu S-kauppojen hallinnollisessa jaottelussa Koillismaan Osuuskauppaan. Sen sijaan mm. Rovaniemi sekä Pohjois- ja Länsi-Lappi kuuluvat Osuuskauppa Arinaan.

Rovaniemellä olin kampanjoimassa ystäväni Susanna Junttilan puolesta. Susanna sai 199 ääntä ja tuli valituksi jatkokaudelle edustajistoon. Susannan äänimäärä nousi viime vaaleista 58 äänellä. Olen tästä tietysti iloinen ja tyytyväinen. Meillä on samalainen maaseutuhenkinen ja konservatiivinen ajatusmaailma. Olemme tehneet yhteistyötä monissa vaaleissa, etenkin Paavo Väyrysen kampanjoissa.

Susanna on toiminut edellisellä vaalikaudella Arinan edustajistossa sekä hallintoneuvostossa.

Ehdokasasettelu oli meidän kannaltamme hieman haastava. Keskustalaisia ehdokkaita oli asetettu nimittäin kahdelle ehdokaslistalle - mikä sinällään tietysti oli hyvä asia, että innokkaita vastuunkantajia löytyy. Kuitenkin ehdokaslistat olivat kootut sillä tavoin, että toisella listalla oli 14 ehdokasta ja toisella 20 ehdokasta. Tälle pienemmälle listalle oli pistetty kaikki Rovaniemen istuvat keskustalaiset edustajiston jäsenet, joiden saattoi odottaa keräävän runsaasti ääniä. Samoin kaikki pudasjärviläiset ehdokkaat oli pistetty tälle samalle listalle.

Tämän vuoksi jouduimme kampanjoimaan myös useita lehti-ilmoituksia käyttäen, koska näytti siltä, että Susanna voisi hyvästä äänimäärästä huolimatta jäädä valitsematta. Susannan henkilökohtainen kannatus nousi kuitenkin niin vahvaksi, että hän tuli valituksi. Huoleni oli kuitenkin aiheellinen, sillä tältä pienemmältä listalta jäi valituksi monta ehdokasta pienemmällä äänimäärällä kuin millä suuremmalta listalta mentiin läpi.

Uusista valituista mainittakoon Lapin Keskustanaisten toiminnanjohtaja Mirja Stålnacke Rovaniemeltä sekä ekonomi-opiskelija, Keskustan Peräpohjolan piirin piirisihteeri Kai Puro Kemistä. Molempien kanssa olen saanut tehdä hyvää ja luotettavaa yhteistyötä.

IMG_1039%20%E2%80%93%20Kopio-normal.jpg

Minä ja rouva Junttila viime kesänä Rovaniemen-asunnollani. Olemme tunteneet pian 10 vuoden ajan ja tehneet poliittista yhteistyötä eri yhteyksissä, erityisesti Paavo Väyrysen kampanjoissa.