Terveisiä Turusta!

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkolliskokous on jälleen koolla. Mehän kokoonnumme kahdesti vuodesta viikon verran, toukokuussa ja marraskuussa. Kirkolliskokoukselle asioita valmistelevat valiokunnat kokoontuvat tarvittaessa muulloinkin. Lakivaliokunta, johon itse kuulun, on kokoontunut melko usein.

Tällä kertaa kirkolliskokous käsittelee esim. keskushallintoa koskevan sääntelyn muuttamista, sekä pakolliset talousarvion ja toimintasuunnitelman hyväksymiset. Lakivaliokunta on tehnyt mietinnön kirkolliskokousta koskevan määräenemmistösäännöksen muuttamisesta sekä vaalilainsäädännöstä.

Majoitun yleensä täällä kristillisellä opistolla, jossa myös kokous pidetään, mutta tällä kertaa majoitukseni oli päätetty Turun keskustassa sijaitsevaan Birgittalaisluostarin vierasmajaan. No, tuleepa sekin koettua, että asuu luostarissa, tosin vaan viikon verran.

Avajaismessussa Kuopion piispa Jari Jolkkonen muistutti, että ratkaisu kirkon ongelmiin ei löydy yleisen mielipiteen myötäilystä. Kunpa tämän kaikki aina muistaisimme! Ettemme etsisi ihmisten suosiota ja nojaisi omaan järkeen, vaan etsisimme ennen kaikkea Jumalan tahtoa. Tässä meillä kaikilla on varmasti omakohtaisestikin opittavaa.

Pyydän esirukouksia kirkolliskokouksen työlle.