Eilen kantautui suruviesti Yhdysvalloista. Suuri näyttelijätär Betty White, joka teki maailmankuulun uran viihdekulttuurin parissa 81 vuoden ajan, menehtyi äkillisesti eilen aamulla. Vaikka hän olisi täyttänyt muutaman viikon päästä 100 vuotta, tuli kuolema yllätyksenä. Olihan hän loppuun saakka voimissaan ja esillä mediassa. Vielä muutama päivä sitten hän antoi haastattelun, jossa mm. sanoi pitkän ikänsä salaisuudeksi sitä, että on pyrkinyt välttelemään "kaikkea vihreää syötävää". Tulevia 100-vuotisjuhlia oli suunniteltu huolella ja rouva White lausui niistä viime viikolla: "Who doesn't love a party?!? This one is gonna be GREAT!"
 
Betty Whitea voi joku pitää vain pinnallisena hupi- ja viihdenäyttelijänä, mutta eikö juuri tämän usein niin ankean maailman keskellä ole hyvä joskus nauraakin. Hän teki ihmisiä iloiseksi välittömällä ja nokkelalla esiintymisellään. Hän sai miljoonille ainakin hetkeksi aikaan hyvän mielen, eikä se ole väheksyttävä suoritus. Hänen huumorinsa ei ollut ilkeää, vaan pohjimmiltaan myötätuntoista ja elämänmyönteistä. Vuosikymmeniä hän esiintyi kymmenissä komediasarjoissa ja tv-visailuissa, mutta maailmanlaajuisesti hänet muistetaan erityisesti Tyttökullat-sarjasta, jota esitettiin kymmenissä maissa. Draamasarjoissa hän myös esiintyi, mm. Kauniissa ja rohkeissakin sivuroolissa Stephanie Forresterin äitinä.
 
Betty White tuli tunnetuksi ennen kaikkea työnsä kautta, ei yksityiselämän skandaalien, kuten monet nykyisen ajan nollajulkkikset. Nuoruudessaan hänellä oli toki useita epäonnistuneita miessuhteita, mutta tavattuaan lopulta 38-vuotiaana tv-visailujuontajan, leskeksi jääneen Allen Luddenin, heille muodostui mitä onnellisin, sitoutunut ja uskollinen avioliitto. Betty White kertoi myöhemmin katuneensa, ettei suostunut aiemmin Luddenin kosintaan, vaan torjui miehen ensin kahden vuoden ajan, koska siten he olisivat saaneet enemmän aikaa yhdessä. He ehtivät olla naimisissa 18 vuotta, kunnes Allen Ludden kuoli syöpään. Betty White eli sen jälkeen leskenä 40 vuotta sanoen, ettei voisi kuitenkaan koskaan löytää parempaa miestä. Useissa haastatteluissa hän kertoi odottavansa taivaaseen pääsyä, että pääsee jälleen yhteen miehensä kanssa. Betty White ei saanut omia lapsia, mutta toimi äitipuolena miehensä ja tämän edesmenneen vaimon kolmelle lapselle.
 
Rauha suuren näyttelijättären muistolle!