Asensin eilen digiboksin tänne Rovaniemen-asunnolleni ja huomasin, että kaapeliverkossa näkyy myös TV7, joka on "taivaskanava" eli kristillinen televisiokanava, jossa on monenlaista hengellistä ohjelmaa tavoitteena evankeliumin levittäminen eri tavoilla. Kanava ei ole minkään yksittäisen kirkkokunnan kannattaja, siellä esiintyy paljon vapaakirkollisia evankelistoja, mutta myös luterilaisia ja monia muita kristittyjä.

Maanantaina, kun huomasin ensi kertaa tämän kanavan, puhui siellä kuuluisa rukousiltojen pitäjä Pirkko Jalovaara. Ohjelma käsitteli avioliittoa, mikä ei nyt ihan itseäni lähellä oleva aihe ole, kun en ole naimisissa eikä karkauspäivänäkään kosittu, mutta puhe rukouksen voimasta oli koskettavaa. Tänään puolestaan haastateltiin erästä uskoon tullutta ja evankelistaksi päätynyttä naista. Ohjelmassa Juhani Eriksson lauloi kauniin laulun, jonka sanat käsittelivät kristittyjen yhteyttä, toivon, että löydän nämä laulun sanat jostakin.

Laulussa kerrottiin, kuinka merellä on ollut monia kalastajia heittelemässä verkkoja vuosisatojen ajan. Jokainen on tehnyt työtä evankeliumin, Jeesuksen ilosanoman levittämiseksi: Rooman paavi, Luther, Laestadius ja monet muut heidän jälkeensä. Kuitenkin, kun me kaikki ihmiset olemme niin kovin vajavaisia, on kristikunta jatkuvasti ajautunut riitoihin keskenään, jopa syyttelemään, että nuo toiset eivät ole oikeita uskovia, kun eivät jotain opinkappaletta ihan samalla tavalla tulkitse. "Nää kalavedet kuuluu meille yksin..." Siitä huolimatta, että Kristus rukoili, että me yhtä olisimme! Eikä yksikään kirkkokunta voi pelastaa - vain yksin armosta, yksin uskosta, Kristuksen tähden! Kuten siinä laulussa sanottiin: "Ei meri meidän oo, vaan meren Herran!"

Ekumenia on ollut minulle aina kovin tärkeä asia. Vaikka kristilliset kirkot ovat joskus olleet kovinkin kaukana toisistaan, niin lähetyskentillä yhteistyön tarve tuli kouriintuntuvaksi. Kun pimeydessä olleet ihmiset saivat löytää evankeliumin riemun, tuntui siinä toisarvoiselta, mihin kirkkokuntaan tämä henkilö saadaan liittymään. Kristityt lähetystyöntekijät näkivät, että uusi kristitty saattoi hämmentyä, kun kristillisiä kirkkoja on monia, mihin niistä tulisi kuulua? Kuka on oikeassa? Vastaus on, että ei sinällään yksikään kirkko, vaan Raamattu. Jeesus sanoi: Minä olen tie, totuus ja elämä.

Ulkomailla kristillisiä tv-kanavia on ollut käsittääkseni pidemmän aikaa. Meilläkin toki valtakunnalliset kanavat ovat silloin tällöin näyttäneet sunnuntaisin jumalanpalveluksia ja Yle kai radioi joka sunnuntai jumalanpalveluksen jostain päin Suomea. Tiedän, että on monia uskovia, jotka pitävät television katsomista syntinä. Kuitenkin televisio ja Internet ovat mitä mainioimpia evankelioimisen välineitä. Tuskin monista viihdeohjelmistakaan mitään pahaa seuraa katsojille, mutta miten hienoa onkaan, jos Jumalan Sanaa voidaan levittää nykyaikaisen teknologian välityksellä uudella tavalla. Jeesus antoi meille tehtävän: tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni! Tämä työ on yhä kesken ja sen edistäminen on kaikkien kristittyjen velvollisuus. Tietysti Raamattu on se, mistä Jumalan Sana löytyy, mutta hengellisillä ohjelmilla ja kirjallisuudella ihmisiä juuri voidaan kannustaa Raamatun pariin. Ne eivät varmasti kilpaile keskenään.