Eilen meillä oli Kemijärven Suomi Amerikka Yhdistyksen kokous Karsimuksella rouva Kirsti Karsimuksen komealla maatilalla. Yhdistyksemme on aloittamassa jäsenhankintakampanjaa, minkä tiimoilta järjestämme tilaisuuden 3.5. taiteilijaresidenssissä ja kaikki ovat sinne tervetulleita. Yhdistyksemme on pieni, mutta koitamme omalta osaltamme edes vähäsen edistää Suomen ja Yhdysvaltain välistä tuntemusta ja kansojemme välistä ystävyyttä.

Parhaillaan on meneillään Pohjolan Osuuspankin edustajiston vaali. Moni ei tiedäkään, että sellaiset vaalit on olemassa, mutta kyllä ne vain ovat, sillä Osuuspankki on pankki, jossa omistajat käyttävät valtaa. Olen ollut perustamassa toista Kemijärven kahdesta ehdokaslistasta (Lista B), se koostuu yhdeksästä keskustalaisesta henkilöstä, joten varmasti tietää äänen menevän keskustalaisen ehdokkaan hyväksi; käytössä on suhteellinen vaalitapa.  Ehdokaslistojen yhdistelmiä ei annettu julkisuuteen ennen kuin äänestysliput oli lähetetty postitse. Täytyy sanoa, että hieman ihmettelen tällaista käytäntöä - melkein sama kuin oikeissa vaaleissa ihmiset saisivat tietää ehdolla olevien henkilöiden nimet ensi kertaa äänestyskopissa. Tässä asiassa on kyllä varmasti parantamisen varaa.

Kemijärveltä on asetettu 15 ehdokasta kahdella ehdokaslistalla, viisi edustajaa tulee valituksi. Äitini Tarja Kaisanlahti on ehdokkaiden joukossa. Äänestää saavat kaikki Pohjolan Osuuspankin jäsenet ja äänestys tapahtuu postiäänestyksellä.

POHJOLAN OSUUSPANKIN EDUSTAJISTON VAALIN EHDOKKAAT KEMIJÄRVELLÄ

LISTA A
2 - Juha Pikkarainen, valvomonhoitaja
3 - Maarit Junttila, puutarhayrittäjä
4 - Sulo Korpela, vakuutusedustaja
5 - Risto Junttila, toiminnanjohtaja
6 - Sirkka-Liisa Pikkuvirta, rehtori
7 - Juha Narkilahti, sivistysjohtaja

LISTA B
8 - Jukka Ojala, insinööri
9 - Tarja Kaisanlahti, yo-merkonomi, sairaanhoitaja
10 - Pentti Väyrynen, rehtori
11 - Timo Kyyhkynen, maanviljelijä, metsätilallinen
12 - Pentti Alajoutsijärvi, yrittäjä
13 - Onni Juujärvi, koulutustarkastaja
14 - Tuulikki Juujärvi, keittäjä
15 - Jari Luoma-aho, elinkeinojohtaja
16 - Hannu Vihriälä, luokanopettaja