Uutisissa näkyi olevan, että Keskusta tukee voimakkaasti Helsingin Sipoosta vaatimien alueiden liittämistä Helsinkiin ja asuntorakentamisen aloittamista siellä. Mitähän sanoisi Santeri Alkio? No, ymmärrettävää se tietysti on, että kun asunnot ovat kalliita ja tilat ahtaat, niin uusia alueita rakentamiseen tarvitaan. Mutta sittenkin voisi olla niin, että valtiojohto puuttuisi seurausten sijasta joskus myös syihin. Koko kansakunnan pakkautuminen etelärannikolle ei voi olla kestävä tilanne.

YLE:n lauantaiseura-ohjelmassa esiintyi eduskunnan 1. varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila. Hän on keskustan terävintä aatteellista kärkeä, luja koko Suomen tasapuolisen kehittämisen puolustaja ja sitäpaitsi erittäin näyttävä nainen. Anttilan haastattelusta minulle jäi mieleen kaksi toteamusta. Ensinnäkin hän muistutti, että vaikka alkoholiveroa tulee korottaa, niin se ei yksin riitä, vaan raittiusliike on tuotava takaisin. Nykyisessä yhteiskunnassa on nähtävillä selvästi se, että raittiusliike on kadonnut. Toiseksi Sirkka-Liisa Anttila kertoi maaseudun elämästä kauniilla sanoilla ja toivoi maajusseille lisää morsiamia. Hyvä!

Forssalainen Sirkka-Liisa Anttila, hallintonotaari ja sikatilan emäntä, valittiin eduskuntaan ensi kerran vuonna 1983. Hän on kerännyt suuria äänimääriä vaaleista toiseen, mikä kertoo vankasta luottamuksesta. Vuonna 1995 hän sai 13731 ääntä, mikä oli toiseksi eniten Keskustan ehdokkaista heti Esko Ahon jälkeen. Jämerä ja rehellinen, kuten Sirkka-Liisa Anttilan olemus, on ollut myös hänen hyvä poliittinen linjansa. Tiedän, että moni ihminen on syrjäseutujen alasajon jatkuessa menettänyt uskonsa politiikkaan, jopa Keskustapuolueeseen. Mutta niin kauan kuin puolueessamme vaikuttaa Sirkka-Liisa Anttilan kaltaisia ihmisiä, voimme uskoa, että Keskusta pitää maaseudun ja vähäväkisten alueiden puolta.

p.s. (klo 17.12) Sipoon liitosta koskien aamuinen tieto Keskustan linjasta sen suhteen olikin ankka. Keskustalla ei ole asiasta puolueena tehtyä päätöstä, vaan kannanotto oli helsinkiläisen kansanedustaja Mari Kiviniemen oma lausunto. Kansanedustaja Antti Kaikkonen muistuttaa, että Keskustasta löytyy paljon myös niitä, jotka katsovat asiaa Sipoon ja kuntien itsemäärämisoikeuden kannalta. Hyvä niin, mutta kuuluuko heidän äänensä missään?