On kyselty, olemmeko minä ja Helena Poikolainen kirjoittamassa kirjaa Kemijärven tapahtumista itsenäistymisen ja vuoden 1918 sodan aikana? Sitähän on pitkään suunniteltu. Totuus Kemijärvellä tapahtuneista viiden punakaartilaisen teloituksesta ja sodan molempien osapuolten näkemykset asiaan kiinnostavat. Paikkakunnalla on tapahtuneesta edelleen traumoja ja katkeruutta, mutta myös vääriä tietoja esim. teloituksen olosuhteista, teloitettujen henkilöllisyydestä ja yleensä siitä, mitä noina kuukausina Kemijärvellä tapahtui.

Materiaalia on olemassa, mutta koska itse kustannamme kirjat, täytyy edelliset saada myydyksi. (Esim. Kemijärven veronmaksajien rahoista ei ole meidän kirjojemme painatuksia rahoitettu.) Vielä on n. 90 kpl myymättä Kaikuja 2 -kirjaa. Jos kaikki menee, niin sitten kirjoitetaan uusi kirja Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Hankkikaa siis tämä Kaikuja 2 -kirja kokoelmiinne, tai lahjaksi, ja samalla tuette kulttuurityön jatkumista Kirjaa saa tilata meiltä ja ostaa Kemijärveltä myös Palvelupiste Sortteerista, hinta 25 euroa.

Myös kirjaani valtiopäivämies Iisakki Hoikasta "Lapin ja isänmaan asialla" on edelleen myytävänä. Sitä voi tilata suoraan minulta, ja kirjaa on myytävänä myös Rovaniemellä Ilopysäkki -kirjakaupassa, osoite Rovakatu 24.