Surun ja järkytyksen tuntein olen ottanut vastaan uutisen Enontekiön kunnanhallituksen puheenjohtajan, yrittäjä Sari Keskitalon poismenosta vaikean sairauden jälkeen vasta 52 vuoden iässä.

Sari teki mittavan työsaran niin kotiseutunsa kuin Keskusta-liikkeen hyväksi. Lapin puhdas luonto, lappilaisen elinkeinoelämän kehittäminen, paikallinen omaleimainen kulttuuri ja lappilaisten ihmisten lähipalvelut olivat hänen sydäntään lähellä.

Sari oli myös mukana perustamassa Metsälappalaispäiviä ja piti rohkeasti kulttuurin lippua liehumassa. Tämä työ avasi uraa monille jälkeen tuleville. Viime kuntavaaleissa Sari kertoi toiveestaan, että Enontekiö olisi joskus aidosti kaksikielinen kunta ja että jokaisella olisi oikeus opiskella saamen kieltä.

Minulle Sari jää muistoihin energisenä ja iloisena ihmisenä. Aina soittaessani hänelle, oli hän kannustava ja hyväntuulinen, aina valmis yhteisiin talkoisiin työssä Lapin hyväksi. Uskon, että kaikille yhteistyötovereille Sari jätti kauniin, mutta myös Lapin hyväksi uhrautuvaan, kaikkensa antavaan työhön velvoittavan muiston. Hänen elämäntyönsä jatkuu jokaisessa Lapin elämän ja kulttuurin hyväksi tehtävässä työssä. Lämmin osanottoni omaisille