Sukulaistätini Irmeli Koposen siunaustilaisuus pidettiin toissapäivänä Rovaniemellä Viirinkankaan kappelissa.

Irmeli syntyi vuonna 1948 Rovaniemellä. Hän kouluttautui kauppatieteen lisensiaatiksi, työskenteli opettajan kauppakoulussa ja myöhemmin RAMK:n yliopettajana. Itsensä kehittäminen ja etenkin naisten ja tyttöjen koulutus niin Suomessa kuin muualla maailmassa ja etenkin kehittyvissä oli vähän sydäntään lähellä. Itse hän omistautui täydellisesti työlleen ja asui kotonaan Rovaniemellä äitinsä Impi Koposen kanssa aina tämän kuolemaan saakka. Persoonana hän oli hyvin hillitty, hienokäytöksinen, säntillinen ja vahvasti isänmaallisen maailmankatsomuksen omaava. Mannerheimia esittävä taulu oli aina seinällä.

Vaikka minusta joskus tuntui, että Irmeli omistautui työlleen niin kokonaisvaltaisesti, ettei hänellä ollut juuri muuta elämässään, niin hän oli mukana jonkun verran myös yhdistystoiminnassa ja harrasti sukututkimusta. Aikaisemmin hän teki joitakin lomamatkoja Keski-Eurooppaan. Sukulaisiin hän piti yhteyksiä ja arvosti suuresti perinteistä joulu-, syntymäpäivä- yms. korttien lähettelyä.

Irmeli oli mukana lapsuusperheeni vaiheissa ja yhteyksiä pidettiin vuosikymmenten ajan. Hän asui 1970-luvulla mummolani yläkerrassa työskennellessään yhden vuoden ajan Kemijärvellä. Mentyäni opiskelemaan Rovaniemelle kävin joskus kylässä hänen luonaan Rantavitikalla. Irmeli kannusti opintojen pariin ja tuki myös yhteiskunnallisia pyrkimyksiäni, vaikka itsekin olikin minusta pari piirua oikealla, tai ehkä enemmänkin. Irmeli jätti hyvin valoisan, kannustavan, velvoittavan muiston.

Muistisairaus vei Irmelin meiltä jo vuosia sitten, kun kirkas ja terävä mieli pirstoutui vähitellen. Nyt hän on jälleen kokonainen - ja perillä.