Vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen jättäminen ei ole pakollista, mutta minä kuitenkin jätin sen eilen.

Monet ehdokkaat saavat tukea suuryrityksiltä tai ay-liikkeeltä. Minä en saa sellaista tukea. En myöskään miltään puolueosastolta, koska kotiseudullani ne ovat lähes varattomia. Puolueen ehdokasmaksunkin (500 e), jonka paikallisosastot yleensä omille ehdokkailleen maksavat, olen maksanut omista rahoistani. Ero on suuri siihen, kun katsoo, että jotkut ehdokkaat ovat saaneet tuhansia euroja omilta puoluejärjestöiltään tai niitä lähellä olevilta tahoilta.

Kampanjani budjetti on arviolta 19.750 euroa. Siitä omia varojani on n. 6.500 euroa, kirjamyynnillä saatuja varoja 3.600 euroa, yksityisiltä henkilöiltä saatuja varoja 7.300 euroa ja yrityksiltä saatuja varoja 2.350 euroa. Erityisen kiitollinen olen niistä pienistä puroista, joita on tullut kampanjan hyväksi, monet tavalliset ihmiset ovat laittaneet esim. 10 euroa tai 20 euroa.

Jos saisimme vielä 1.000-2.000 euroa kokoon viimeisen viikon aikana, niin voimme lisätä somemainontaa ja tehostaa hieman myös lehti-ilmoittelua. Jos haluat tukea kampanjamme arvoja ja tavoitteita, niin voit tehdä lahjoituksen tukiyhdistyksen tilille, Nouseva Maaseutu ry., tilinumero: FI41 5649 0120 0797 81 – tai esim. ostamalla kirjojani, joiden kaikki tuotto menee nyt vaalityön hyväksi.

En voi siis kilpailla budjetin koossa istuvien kansanedustajien suurten budjettien kanssa. Rahaa enemmän luotan kuitenkin jalkatyöhön ja siihen, että ystävän suositus toimii vaalikampanjoinnissa parhaiten. Laitetaan sanaa kiertämään ja muistutetaan ystävät, tuttavat, sukulaiset, työkaverit jne. äänestämään. Kävi vaaleissa miten tahansa, niin olen syvästi kiitollinen kampanjaväelleni, joka on tehnyt valtavan upeaa työtä myös näissä vaaleissa!

https://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/fi/index/vaalirahailmoituksia/ilmoituslistaus/EV2023/13/LQr7T69lR/E_EI_EV2023.html