Suomessa tv-ohjelma Tanssii tähtien kanssa on saanut huomattavaa julkisuutta osakseen. Iltapäivälehdet kirjoittavat ohjelman kilpailijoiden kuulumisista kuin suuristakin tapahtumista. Ennen sarjan alkua valiteltiin kovasti, kun ns. huippuluokan julkkiksia ei saatu ohjelmaan. Mm. Paula Koivuniemen kerrotaan kieltäytyneen. No, olivatpa julkkikset huipputasoa tai ei, niin puhetta on piisannut.

Meitä kepulaisiahan monesti syytetään, että itkemme aina, kuinka media kohtelee meitä kaltoin. Kieltämättä niitä itkuja ei aina ole ihan turhaan itketty. Nyt ainakin tuntuu aivan totuudenvastaiselta väitteeltä, että Keskusta olisi puolueena kehottanut kannattajakuntaansa äänestämään Kaikkosta. Siis sotkenut kepulipelin epäpoliittiseen viihdeohjelmaan. Minä ainakaan en ole saanut yhtään tekstiviestiä, jossa olisi asiaa käsitelty, en tiedä myöskään kavereitteni saaneen. Tietojeni mukaan myöskään puoluetoimistolta tällaista ei ole harjoitettu.

Samanlaisia syytöksiä toki kohdistettiin mm. taannoisessa Idols-kisassa SDP:een. Demari Hanna Pakarisen tueksi väitettiin sosialidemokraattisen järjestöväen masinoineen tekstiviestikampanjan. En tiedä, oliko niissä puheissa miten paljon perää.

Keskustalla toki on järjestökone, joka pystyy monenlaisiin voimanponnistuksiin. Sitä en kuitenaan nyt pidä syyllisenä Kaikkosen menestykseen. Ehkä yleisemminkin suomalaiset, huonosti ja jäykästi tanssivat miehet kokevat Kaikkosen antisankarikseen ja äänestävät häntä ilmaistakseen jotakin - mitä, en tiedä. Sanotaan myös, että äänestetään vasiten, vain huvin vuoksi huonoiten tanssivaa kilpailijaa. Mikähän ilo siinäkin sitten olisi? Tosin samaahan on euroviisuissakin nähty. Jotkut maat lähettävät edustajikseen kappaleita, jotka pilkkaavat koko kisoja ja niitä äänestetään. Mitähän sekään protesti muuten ketään hyödyttää. 

Oikeastaan ei olisi pitänyt kommentoida koko tanssiohjelmaa, kun se ei ole alaani. En ole koskaan harrastanut tanssimista, tai tarkemmin sanottuna en ole koskaan edes tanssinut. Mutta piti nyt tästäkin päätä aukoa.

p.s. Minä EN kannata Antti Kaikkosta, vaan Maria Lundia. (Hänenkin äitivainajansa tosin oli keskustalainen.)