osuuskaupan%20vaalit.jpg

Koillismaan Osuuskaupan vaalit käydään 6.-24.3.2017. Vaaleissa valitaan Osuuskaupan edustajiston 50 jäsentä. Äänioikeutettuja ovat kaikki Koillismaan Osuuskaupan asiakasomistajat, siis joilla on vihreä S-jäsenkortti. Äänestyslappu tulee kotiin postitse maaliskuun alussa ja se pitää muistaa täyttää ja palauttaa postiin.

Olen ollut keräämässä yhtä ehdokaslistaa Kemijärven jäsenalueelta. Ehdokaslistan asiamies on Kemijärven kaupunginvaltuuston entinen puheenjohtaja Kaarina Soppela ja minä olen vara-asiamies. Tämä ehdokaslista koostuu henkilöistä, joilla on monipuolinen kokemus yhteisten asioiden hoitamisesta mm. kunnassa ja seurakunnassa sekä erilaisten kansalaisjärjestöjen parissa.

Nyt kun Kemijärvelle on valmistunut uusi S-kaupan rakennus, niin on entistä tärkeämpää, että etuamme valvotaan edustajistossa tehokkaasti.

* * *

EHDOKKAAMME

PENTTI ALAJOUTSIJÄRVI työskenteli pitkään kuljetusalan yrittäjänä Kemijärvellä. Joutsijärven kylästä kotoisin oleva Pentti on ollut pitkään mukana keskustalaisessa järjestötyössä Kemijärvellä ja toiminut mm. kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna. Kirkkovaltuutettuna hän toimi vuosina 1968-70.

TARJA KAISANLAHTI on yo-merkonomi ja sairaanhoitaja. Hän on toiminut mm. kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2001 lähtien ja on Kemijärven teknisen lautakunnan jäsen. Aikaisemmin hän on toiminut mm. kaupugninhallituksen jäsenenä ja Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtajana. Koillismaan Osuuskaupan edustajistoon hän kuului toimikauden 2009-13.

TIMO KYYHKYNEN on tehnyt elämäntyönsä maanviljelijänä Kemijärven Levärannalla. Hän on toiminut mm. kaupunginvaltuutettuna 1989-2012 ja monissa muissa kunnallisissa luottamustoimissa, mm. teknisen lautakunnan puheenjohtajana, sekä kirkkovaltuutettuna 1987-90, 1995-2010 ja edelleen vuodesta 2013 lähtien ollen nykyään kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja.

KAISA PERTTUNEN on ammatiltaan sairaanhoitaja. Hän on pitkäaikainen seurakunta-aktiivi ja on toiminut Kemijärven seurakunnassa mm. kirkkovaltuutettuna 2007-14, lähetystyön johtokunnassa 2007-10 ja vuodesta 2015 lähtien sekä lapsityön johtokunnassa 2011-14.

PÄIVI PERÄLÄ työskentelee emäntänä Kemijärven kaupungilla. Hän on myös Kemijärven JHL:n varapuheenjohtaja. Kemijärven seurakunnassa hän on toiminut evankelioimistyön johtokunnassa 2007-10, nuorisotyön johtokunnassa vuodesta 2011 lähtien ja kirkkovaltuutettuna vuodesta 2015 lähtien. Perälä kuuluu Koillismaan Osuuskaupan nykyiseen edustajistoon.

TARJA PERÄLÄ on entinen yleinen edunvalvoja. Hän on toiminut aikanaan useissa ammattiyhdistystehtävissä. Perälä on kuulunut kaupunginvaltuustoon 2005-08 ja uudelleen vuodesta 2012 lähtien, ja on nykyään myös kaupunginhallituksen jäsen. Kirkkovaltuustoon hän on kuulunut vuodesta 2011 lähtien ja on nykyään kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja. Aikaisemmin hän toiminut mm. Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

PERTTI K. SOPPELA on työskennellyt palotarkastajana Kemijärvellä. Hän on ollut pitkään mukana kunnallisissa luottamustehtävissä toimien mm. kaupunginvaltuutettuna 1985-92 ja 1997-2000 sekä asuntolautakunnan puheenjohtajana 1985-88 ja yhdyskuntarakentamisen/ teknisen lautakunnan jäsenenä 1993-2000.

VAPPU TYVI on työskennellyt mm. lastenohjaajana Kemijärvellä. Hän on pitkäaikainen seurakunta-aktiivi, kuuluen mm. evakelioimityön johtokuntaan vuodesta 2003 lähtien. Puheenjohtajnaa hän toimi vuosina 2003-06. Vappu tunnetaan Kemijärvellä myös lausuntataiteilijana.

IRJA UUSISALMI on suurtalouskokki ja työskennellyt mm. koulujen keittiöillä. Hän on toiminut Kemijärven seurakunnassa kirkkovaltuutettuna kauden 2011-14 ja seurakunnan lapsityön johtokunnassa vuodesta 2007 lähtien. Kemijärvellä Irja tunnetaan myös aktiivisena harrastajateatterin toimijana, hän on Kemppateatterin puheenjohtaja.

HANNU VIHRIÄLÄ on työskennellyt luokanopettajana Kemijärvellä. Hän on toiminut Kemijärvellä kaupunginvaltuutettuna sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä vuodet 2005-12. Kirkkovaltuustoon hän on kuulunut vuosina 1983-86. Hannu kuuluu Koillismaan Osuuskaupan nykyiseen edustajistoon.

UNTO VIITAMÄKI on sosionomi (AMK) ja hän on kuulunut Kemijärven seurakunnan diakoniatoimikuntaan vuodesta 2007 lähtien. Kirkkovaltuuston jäsenenä hän on toiminut valtuustokauden 2007-10. Hän on myös Lapin poliisilaitoksen poliisin neuvottelukunnan jäsen. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Koilliskaira-lehden toimittajana.