Keskustanuorten Rovaniemen maalaiskunnan osasto (joka kantaa maalaiskunnan perinteikästä nimeä) otti kokouksessaan kantaa puoluekokousvalintoihin. Osaston puheenjohtajana toimii rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu Susanna Viitala. Julkaisen tämän hyvän kannanoton tässä kokonaisuudessaan.

---

Äänet Väyryselle, Puumalalle ja Korhoselle

Keskustan puoluekokouksen lähestyessä monenlaiset tunteet ovat pinnassa puolueväen keskuudessa. Myös ulkopuoliset tahot pyrkivät vaikuttamaan päätöksiimme. Me täällä pohjoisessa kannamme syvää huolta puolueen tilasta. Kannatuksemme on pudonnut niin täällä kuin monissa muissakin vaalipiireissä vaalit toisensa jälkeen. Erityisesti perinteisillä kannatusalueillamme luottamus on puolueeseen on suorastaan romahtanut.

Voittaakseen vaalit Keskustan on palattava selkeämmin koko Suomesta huolehtivaksi puolueeksi. Vahvan aluepolitiikan ja maakuntien puolestapuhuja on nyt tarjolla olevista ehdokkaista selkeämmin valtiotieteen tohtori, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen. Myös hänen ulkopoliittinen osaamisensa on täysin omaa luokkaansa. Väyrysen johdolla Keskustan kannatuksen lasku on mahdollista viimein katkaista.

Yhdeksi kolmesta varapuheenjohtajasta kannatamme nykyistä varapuheenjohtajaa Tuomo Puumalaa. Aatteellinen, selkeäsanainen ja esiintymiskykyinen Puumala on hoitanut ansiokkaasti kuluneen kaksivuotiskauden puolueen varapuheenjohtajan tehtäviä ja ansaitsee jatkokauden. Kokeneen Väyrysen rinnalla Puumala olisi erinomainen varapuheenjohtaja nuoremman polven edustajana.

Puoluesihteeriksi kannatamme nykyistä puoluesihteeri Jarmo Korhosta. Jarmon johdolla puolueen talous on saatettu kuntoon ja jäsenrekisteri ajan tasalle. Kuluneet neljä vuotta ovat osoittaneet, että Jarmo kykenee tekemään tuloksellista työtä mahtavan kansanliikkeemme nykyaikaistamiseksi. Emme näe mitään asiaperusteita puoluesihteerin vaihtamiseksi.

Keskustasta ei saa tulla uutta Kokoomusta. Me emme saa lähteä sille tielle, että kaikki ihmiset suuriin kasvukeskuksiin. Siksi tarvitaan suunnanmuutos, kohti vahvempaa otetta koko Suomesta huolehtimisesta. Se on ainoa tapa voittaa vaalit.

Rovaniemen Mlk:n Keskustanuoret