Tänään pidettiin Kemijärvellä kirkkovaltuuston kokous. Seurakunnan viime tilikauden tulos oli n. 218.000 euroa ylijäämäinen ja myös seurakunnan maksuvalmius on parantunut. Tämä oli tietysti myönteinen asia, etenkin kun monissa seurakunnissa on isoja talousvaikeuksia. Ei meilläkään silti rahassa ryvetä, ja kirkon kattoremontti ja monet muut välttämättömät menot ovat viime vuosina varoja vieneetkin.
 
Kemijärvellä n. 75 % väestöstä kuuluu edelleen kirkkoon, mutta meilläkin on kirkosta eroamista tapahtunut viime vuosikymmeninä. Vetoan kaikkiin kirkosta eronneisiin, että he voisivat liittyä takaisin. Pienessä yhteisössämme seurakunta tekee arvokasta työtä, joka on tarkoitettu meille kaikille. Jos tulopohja pienenee, niin vähenevät myös tämän työn edellytykset. Kansankirkko on myös osa suomalaista kulttuuria, jota on syytä vaalia.
 
Ensi syksynä käydään seurakuntavaalit, joita varten valittiin myös vaalilautakunta. Vaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Tarja Kaisanlahti, jäseniksi Pekka Iivari, Anu Kiviniemi, Terttu Koivisto, Harri Savilaakso sekä seurakunnan kirkkoherra Pentti Tepsa. Mainittakoon, että vaikka kulunut kausi ei ole aina sujunut yksituumaisuuden vallitessa, niin nämä valinnat suoritettiin yksimielisesti, mistä kiitos kaikille ryhmille.
 
Olen jo aiemmin ilmoittanut, etten ole ehdokkaana ensi syksyn seurakuntavaaleissa. Nyt en edes teoriassa toki voisikaan olla, kun äitini on vaalilautakunnan puheenjohtajana. Tulen kyllä tekemään kovasti työtä, että saamme kattavan ehdokaslistan myös ensi syksyn seurakuntavaaleihin. Myös uusia ehdokkaita kaivataan, kun monet entiset ovat jäämässä pois. Kirkon perusoppi on muuttumaton ja kannatan siinä perinteistä linjaa, mutta toivon samalla, että olemme avoimia uusille toimintatavoille emmekä tee kansankirkon seurakunnan kynnystä Kemijärvelläkään liian korkeaksi sellaisille ihmisille, jotka ovat kirkosta enemmän tai vähemmän vieraantuneet.