maijalan%20kirja-normal.jpg


Olen kirjoittanut Eeva-Maria Maijalan kanssa kirjan VÄÄRÄN AKAN LAMPAAT SÖIVÄT. Kirjaa voi tilata Eeva-Marialta ja myös minulta, janne (at) jannekaisanlahti.net - Kun tilaa heti, niin kirja ehtii jouluksi. Kirja on hyvä idea vaikka joululahjaksi!

Kirjan julkistamistilaisuuksia, joissa kirja on myytävänä, tullaan pitämään ainakin lauantaina 14.12. Sodankylässä kunnanvirastolla alkaen klo 10 ja Kemijärvellä Kulttuurikeskuksessa alkaen klo 15.


Eeva-Maria Maijalan tiedote kirjasta

Kansanedustaja Eeva-Maria Maijalan elämästä ja yhteiskunnallisista ajatuksista on julkaistu kirja nimeltä Väärän akan lampaat söivät. Kirjan nimi viittaa petovahinkoihin, joita Eeva-Maria Maijalan kotitilalla on kohdistunut lampaisiin. Viimeisen viiden vuoden aikana karhut ovat tappaneet Maijalalta noin 200 lammasta.

Kirjan ovat kirjoittaneet Eeva-Maria Maijala ja Janne Kaisanlahti. Maijala on Savukoskella asuva ensimmäisen kauden kansanedustaja, joka on koulutukseltaan agrologi ja varatuomari. Janne Kaisanlahti on oikeustieteen maisteri ja keskusta-aktiivi, joka on toiminut mm. Maijalan eduskuntavaalikampanjassa ja myöhemmin hänen avustajanaan.

Tekijät korostavat, että kirjan tarkoituksena on olla puheenvuoro maaseutuhenkisen elämänkatsomuksen ja hajautetun yhteiskuntarakenteen puolesta.

– Kun tulin valituksi eduskuntaan, hämmästyin, millaisia asenteita pienyhteisöjä ja maaseutukuntia kohtaan voi esiintyä, Eeva-Maria kertoo. – Monet ihmiset kuvittelevat auttavansa meitä, kun haluavat keskittää asutuksen, työpaikat ja palvelut Ruuhka-Suomeen. Tätä kehitystä pidetään jotenkin luonnollisena. Haluan kertoa, että on olemassa toinenkin vaihtoehto. Pienyhteisöissä, kylien Suomessa, voi elää todella rikkaan ja täysipainoisen elämän eikä sitä elämänmuotoa saa poliittisilla päätöksillä tuhota.

Kolmesataasivuinen kirja jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisen sisältää välähdyksiä Eeva-Marian elämänvaiheista, kasvuympäristöstä, sukutaustasta, maailmankatsomuksesta sekä pohjoissuomalaisten naisten pitkästä tiestä eduskuntaan. Kirjan toinen osa koostuu valikoidusta joukosta Eeva-Marian kirjoituksia ja eduskunnassa pitämiä puheita.

Kirjassa käydään läpi myös eduskuntavaalien 2011 tapahtumia. Kirjan takakansitekstissä kerrotaan: ”Maijalan vaalikampanjaan kohdistui paljon epäilyjä. Pienessä maaseutukylässä asuva poliittisesti tuntematon nainen ei kuulunut ennakkosuosikkien joukkoon. Vaaleissa, joissa Keskusta kärsi suurtappion ja jotka jäävät historiaan Perussuomalaisten jytky-vaaleina, Eeva-Maria nousi kuitenkin Keskustan ehdokaslistan ääniharavaksi vaalipiirissään. Kuinka tämä onnistui? Oliko Maijala vain petopolitiikalla ratsastanut yhden asian ehdokas – vai oliko kyse sittenkin suuremmasta missiosta, taistelusta luonnonläheisen elämänmuodon ja hajautetun yhteiskunnan puolesta?”