Koulut ovat alkaneet. Vettä on satanut koko päivän ja kuivan kesän jälkeen se ei harmita minua yhtään. Tänään oli ensimmäiset luennot, aiheena eurooppaoikeus. Hyvä siellä on Euroopan Unionin vastustajankin olla, tietääpähän mitä vastustaa. Joillakin tiedekunnilla ovat alkaneet luennot jo kuukausi sitten. Mutta omalta kohdaltani olen tyytyväinen, kun kesällä sain edes jonkun verran opiskeltua ja tehtyä tenttejä. Hurraamista ei opintopisteissä kyllä edelleenkään ole. Luen kansainvälisen oikeuden tenttiin nyt seuraavaksi, eilen sain luettua ihan poikkeuksellisen hyvin, tänään huonommin.

Yliopistolla loppui lihakastike juuri minun kohdalla ruokalassa. Odotin aikani, ihmiset menivät ohitseni ja ottivat toisia ruokavaihtoehtoja. Luvattiin, että kastike tulee. Aikani linjastolla seistyäni päätin nöyrtyä (niin vaikeaa kuin se monesti onkin) ja räimäsin kauhallisen kasviskastiketta riisiannoksen päälle. Mielessä kävi, että kunpa ei kukaan nyt erehtyisi luulemaan minua vegaaniksi. Huomattakoon, että kasvisvaihtoehtoon turvauduin vasta äärimmäisen pakon edessä.

Kemijärvellä yleisestä apatiasta ja alueen tulevaisuudennäkymien synkkyydestä huolimatta toivonkipinöitä voi nähdä pilkahtelevan. Seurakuntavaaleihin Keskustan lista on saanut tähän mennessä jo enemmän ehdokkaita, mitä viime vaaleissa oli - yleensähän trendi on laskeva, kun yhteiset asiat kiinnostavat yhä harvempia. En tiedä muiden listojen tilannetta, toivoisin vaihtoehtoja tulevan mahdollisimman paljon.

Kristuksen kirkon ja siis kaikkien kristillisten kirkkokuntien tärkein tehtävä on tietysti levittää Jumalan sanaa täällä maanpäällä. Sen johdosta on toivottavaa, että kaikilla kirkkomme luottamushenkilöillä on omakohtainen kristillinen vakaumus. Se täytyy olla lähtökohta, vaikka kuinka suuria mielipide-eroja eri asiakysymyksissä sitten olisikin. Seurakunnan hallinnossa toisaalta on paljon muutakin kuin puhtaasti uskonnollisia tehtäviä, kirkkovaltuusto päättää taloudesta, seurakunnan tilankäytöstä, valitsee muut luottamuselimet jne. Työtä riittää, toivottavasti myös vastuunkantajia.