Suomen kansan suuri suru. Aira on kuollut. Tuntuu tarpeettomalta liittää mitään ammattinimikettä tai edes sukunimeä tähän yhteyteen. Koko kansa tunsi hänet vuosikymmenet Airana. Hän, joka oli läsnä Suomen kansan iloissa ja suruissa, lähti äkillisesti, mutta korkean iän saavuttaneena.
Aira Suvio-Samulin teki mittavan uran yrittäjänä kahdeksalla vuosikymmenellä. Hänet muistetaan myös tanssinopettajana, muotinäytösten luovana kehittäjänä sekä sotaveteraanien ja Karjalan evakkojen henkisen perinnön vaalijana. Politiikassakin hän ehti toimia.
Suomen kansalle Aira tuli tutuksi lukemattomista ohjelmista ja esiintymisistä, joissa hän käsitteli myös kipeitä asioita. Tuomalla julki oman perheensä mielisairauksia ja kehittämällä suomalaista mielenterveystyötä hän toimi eräänlaisena koko kansan terapeuttina poistamalla stigmoja henkisistä sairauksista.
Aira oli ahkera eikä ruikuttanut, vaikka syytäkin olisi ollut. Hän oli työteliäs ja sinnikäs ja antoi meille rohkaisevan, inspiroivan esikuvan, joka toivottavasti kestää vielä sukupolvien ajan, vaikka hän itse on poistunut. 🇫🇮🙏