Nyt kun on jäljellä enää muutama päivä, niin minultakin on kyselty, että kenen arvelet tulevan valituksi. Tästä voisi joku tehdä bisneksenkin, veikataanhan eri urheilulajeistakin. Ulkomaalaisten vedonlyöntitoimistojen kautta saa kuulemma lyödä vetoa valtakunnallisesta vaalituloksesta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minulla ei ole tapana osallistua Internet-keskusteluihin, koska en pidä kasvottomana juttelemisesta vieraille ihmisille. Mutta silloin tällöin joutessani olen lueskellut Internetin palstoilta erilaisia, lähinnä yhteiskunnallisia asioita koskevia ajatuksenvaihtoja. Lapin Radion sivuilta löytyi keskustelu, jossa oli runsaasti enemmän tai vähemmän valistuneita arvioita siitä, ketkä seitsemän valitaan edustajiksemme sunnuntaisissa vaaleissa.

 

Lapin Radion palstan keskustelijat tuntuivat pitävän varmana Paavo Väyrysen läpimenoa. Osa veikkasi häntä ääniharavaksi ja osa pienempää äänisaalista, mutta läpimenoa kuitenkin. Seuraavaksi eniten oli mainittu Manninen ja Karvonen – mahdollisina läpimenijöinä mainittiin myös nimiä Seurujärvi, Ruotsalainen ja Rundgren.

 

Muista puolueista Vasemmistoliiton läpimenijöinä pidettiin pääsääntöisesti nyt istuvia kansanedustajia, Esko-Juhani Tennilää ja Markus Mustajärveä. Demareilla arveltiin käytävän kova kisa Maija Raskin ja Johanna Ojala-Niemelän välillä. Kokoomuksen osalta vastauksissa oli eniten hajontaa, mutta Ulla Karvoa veikkailtiin ykköseksi ellei sitten Vihreiden Törmänen onnistu nappaamaan eduskuntapaikkaa kokoomuslaisten äänillä; se herättäisi varmasti melkoisen jälkipyykin Lapin porvareiden keskuudessa.

 

Roi-Press-lehti uutisoi tänään 14.3, että lukijaäänestyksessä vaaliveikkauksen kuuden kärjen muodostavat 1.) Paavo Väyrynen 2.) Esko-Juhani Tennilä 3.) Markus Mustajärvi 4.) Simo Rundgren 5.) Hannes Manninen ja 6.) Maija Rask. Seitsemännen sijan jakavat Tatja Karvonen ja Johanna Ojala-Niemelä. – Mielenkiintoiset vaalit edessä. Sunnuntaina näemme, kuka oli arvailuissaan oikeassa. Olen minäkin roknoosin tehnyt, mutta jääköönpä se tässä julkistamatta.