koskella.jpg

Vanhankaupunginkoski pauhaa taustalla. 🌊 Tyrskyjä on ollut omassakin elämässäni, mutta toistaiseksi on kärsä 🐽 pysynyt pinnan yläpuolella. Tänne Kustaa Vaasa perusti Helsingin kaupungin vuonna 1550. Vesivoimala on tietysti paljon myöhempää perua. Kuvassa päässäni on Helsingin-asuntoni lähikauppani, Pihlajiston Alepan, mainoslakki.

Miksi olen HOK-Elannon vaaleissa ehdokkaana? Sehän toimii pääkaupunkiseudulla ja osassa muita Uudenmaan kuntia. Vastaus on yksinkertainen, tulin liittyneeksi osuuskunnan jäseneksi aikanaan avustajavuosinani. Jäsenyys ei ole riippuvainen asuinpaikasta. Jäseniä on lähes 700.000 ja heitä asuu ympäri maata.

HOK-Elanto on hyvin suuri osuuskauppa, se syntyi historiallisten Helsingin Osuuskaupan ja Osuusliike Elannon yhdistyessä. Molemmilla oli vahvasti poliittiset juuret ja hieman puoluepolitiikka näkyy vieläkin, mm. siinä, että vaaleissa on puoluelistat eivätkä ne ole puhtaasti henkilövaalit, kuten vaikka Osuuskauppa Arinan tai Koillismaan Osuuskaupan vaalit nykyään ovat.

Osuuskauppa-aate on sydäntäni lähellä. Olenhan sitä paitsi kotoisin Suomen osuustoiminta-aatteen isän, Hannes Gebhardin, synnyin kaupungista. En kuitenkaan pidä siitä, miten kauppa on Suomessa keskittynyt ja mitä vahinkoa se etenkin tuottajaväestölle on aiheuttanut.

Tiedän hyvin, etteivät osuuskauppojen edustajistojen vaikutusvalta ole maailman suurin. Kuitenkin sinnekin olisi hyvä valita edustajia, jotka ymmärtävät, että tuottaja ja kuluttaja ovat lopulta samassa veneessä, ja että kotimaisen ruoan osuutta on lisättävä jokaisen ruokapöydässä, olipa se lihaa, kalaa tai kasviksia. 🥩🐟🥕

Olen ehdolla keskustalaisella ehdokaslistalla. 🍀 Vaikka en tulisi valituksi, niin ääneni hyödyttävät kuitenkin listaamme. Ja vaikka keskustalaisia on paljosta syytetty, ja varmaan syystäkin, niin kotimaista tuotantoa ja lähiruokaa me olemme sentään aina yrittäneet puolustaa. 🇫🇮

Ehdokasnumeroni on 93. Äänestää voi sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautuneena taikka postitse. Äänestysaika on 10.4.-22.4.2024.

Jos et ole HOK-Elannon jäsen, mutta kannatat edustamiani arvoja, niin voit muistuttaa ystäviä ja sukulaisia, joiden vihreän S-kortin takana lukee "HOK-Elanto". Äänestysprosentti jää näissä yleensä matalaksi, joten yksikin ääni vaikuttaa paljon! 👍

HOK-Elanto2024.jpg