Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous ja hiippakuntavaltuustot valitaan 11.2., jolloin seurakuntien luottamushenkilöt ympäri maan valitsevat luottamushenkilöt seuraavalle nelivuotiskaudelle. Kirkon nuorilla on meneillään Tuoretta tarjolla -kampanja, jonka tavoitteena on saada nuoria päättäjiä mukaan kantamaan vastuuta kansankirkostamme. Me allekirjoittaneet nuoret olemme asettuneet ehdokkaaksi näihin vaaleihin Oulun hiippakunnasta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Alle 30-vuotiaiden ikäryhmä puuttuu lähes kokonaan kirkon korkeimmista päättävistä elimistä. Samaan aikaan nuorten aikuisten kirkosta eroamiset lisääntyvät jatkuvasti. Kuinka nuoret aikuiset saadaan pysymään mukana kirkon toiminnassa? Tähän nuoret itse osaavat varmasti parhaiten vastata. Ja jo kirkkomme imagon kannalta on merkittävää, että sen korkeimmissa luottamuselimissä on edustettuna eri ikäryhmiä – mahdollisimman laaja edustus kirkkokansan riveistä.

 

Kirkon luottamustehtävissä tarvitaan tietysti eri-ikäisiä ihmisiä, mutta pitkäaikaisilla kirkkopoliitikoilla on varmasti omat kannattajansa ja monet heistä tulevat näissäkin vaaleissa valituksi. Kirkon tulevaisuuden kannalta on nyt tärkeää, että mahdollisimman moni kirkkovaltuutettu iästä, ammatista ja poliittisesta kannasta riippumatta keskittää äänensä hyville nuorille ehdokkaille.

 

Henna Hentilä-Määttä, terveystiet. maist., opettaja, Kuusamo

Janne Kaisanlahti, oikeustiet. yo, Kemijärvi

Nelli Kauppi, opiskelija, Tyrnävä

Janne Saarijärvi, opiskelija, Rovaniemi