Olen tässä lueskellut kansanedustajaehdokkaiden nettipäiväkirjoja eli blogeja ja kovasti mielenkiintoista tekstiä sieltä löytyy.

Mieltäni lämmitti ensinnäkin nuorten ehdokkaan Susanna Viitalan kommentti kotiseudustani: Kävin muuten Kemijärvellä viimeisessä Valtikan nuorisopaneelissa. Olen jo moneen kertaan todennut, että Kemijärvi on imagoaan parempi paikka. Siellä on kaikkea mitä ihminen tarvitsee elämiseen ja enemmänkin. Ihmiset ovat ainutlaatuisia ja mahtavan persoonallisia.

Näin asia varmasti on. Toki tuntuu vielä hienommalta, kun sen sanoo joku muu kuin kemijärveläinen.

Kansanedustaja Markus Mustajärvi on kirjoittanut blogissaan: Saa nähdä, riittääkö kaikkien ehdokkaiden maltti pysyä asiassa ja asiallisissa keinoissa taistelun tiimellyksessä? Pelko edustajan paikan menetyksestä tai haave sen saavuttamisesta sumentaa joskus järjen äänen. Tämä on aiheellinen kysymys, sillä viimeisinä päivinä tuntuu hermot menevän monilla ja ladataan kohti kaikkea liikkuvaa. Nyt oli mm. äitiäni arvosteltu paikallislehdessä ja kyseenalaistettu kotiseuturakkauden taso. Siitäkö kotiseuturakkaus on kiinni, että äänestääkö eduskuntavaaleissa Nivalaa vai ei?

Vaikka en ole kommunisti enkä minkään sortin sosialisti, niin totean, että henkilönä Mustajärvi on todella hyvä tyyppi ja tiedän hänen nauttivan arvostusta myös lukuisien keskustalaisten parissa. Mustajärvi teki miehen työn kuuntelemalla lukioväen ääntä kouluasiassa ja äänesti lukion keskustassa pysyttämisen puolesta. Nythän pinnan alla jo kuohuu ja asia tullaan mitä luultavimmin tuomaan uudelleen esille. Lukion työskentely on ollut vaikeaa evakkopaikassa, monta rakennusta kun on pitänyt kiertää. Mielenkiintoinen kevät taitaa olla taas edessä. Eiköhän tuosta golfkentästäkin saada kunnon kemijärviläiseen tapaan mehevä riita aikaan.

Kuulemma oli Ranuallakin arvosteltu Tauno-enoani paikallislehdessä halpamaisella tavalla. Ja nimimerkin takaa tietysti, eihän raukoissa ole miestä edes sen vertaa, että pistäisivät oman nimen alle. Mutta kannattaisi kuitenkin, olletikin pienellä paikkakunnalla muistaa muuttaa kirjoitustyyliä ja valita nimimerkki, josta kirjoittajaa ei ainakaan ihan heti arvaisi. Kemijärvellä on jo nyt yleisessä tiedossa mm. minun itälappilaisuuteni kyseenalaistaneen ihmisen henkilöllisyys. Jos ei ole annettu järkeä kovin suurella kauhalla, niin sitten voisi vaikka kaverilta kysyä, että kannattaako tämä, jos jonkun nokkelan juonen on virittävinään. Usein siinä vain ampuu omaan jalkaan.