Olin viikonloppuna Kittilässä Metsälappalaispäivillä yhtenä toimihenkilönä. On ollut hieno etuoikeus saada olla mukana rakentamassa ja kehittämässä tätä toimintaa. Kävijöitä oli arviolta reilut 500 henkeä. (Kaikkien kävijöiden kesken arvontaan osallistui 462 eri henkilöä, ja lisäksi useita kymmeniä ehti mennä kuitenkin pisteen ohitse ottamatta ilmaista arpaa. Sekä lisäksi monet tapahtumanjärjestäjät ja toimitsijat.)

Minä en ole saamelainen enkä lappalainen. Mutta kunnioitan metsälappalaisia juuriani ja kotiseutuni historiaa, sekä toivon, että ne ihmiset, jotka on kasvatettu metsälappalaiseen kulttuuriin, saisivat kulttuuriaan harjoittaa ja käyttää identiteettinsä tukena esimerkiksi esivanhempiensa käyttämiä asusteita. On todella surullista, että kaikki eivät tätä hyväksy.

​Metsälappalaispäivät pidettiin viime vuonna Savukoskella ja tänä vuonna siis Kittilässä. Tarkoitus on, että tapahtuma kiertäisi joka kesä eri paikkakunnilla historiallisen Kemin-Lapin alueella, joka on metsälappalaisuuden ydinaluetta.