Kirjoitin tänään otsikon mukaisesti otsikoidun kirjoituksin ja olen julkaissut sen kotisivuillani: http://www.jannekaisanlahti.net/paavo.html Erittelen siinä näkemyksiäni, miksi juuri minä kannatan Paavo Väyrystä ja äänestän häntä tulevissa eduskuntavaaleissa. On olemassa paljon syitä kannattaa Väyrystä, olen listannut kirjoitukseen vain muutamia. Tukijoukkomme on laaja ja hyvältä näyttää, mutta kaikki mahdollinen työ on tehtävä viimeiseen saakka. Paavo tarvitsee vahvan valtakirjan, jotta hän voi käyttää lujasti ääntä vaikutusvaltaisilla paikoilla. Neljäs edustajapaikka pitäisi voittaa takaisin ja se vaatii totisesti paljon, paljon työtä.

Pakkanen tuntuu taas kiristyvän. Tulin eilen Rovaniemelle ja viikko menee taas täällä opintojen merkeissä. Meillä on ollut "oikeudellinen ruotsi" -kurssia syksyllä ja nyt keväällä jatkunut. Pidän siitä kovasti, olenhan aina ollut kaksikielisyyden kannattaja, vaikka se ei taida nuorison keskuudessa kovin "in" ollakaan.

Huomaan, että olen muutamissa kirjoituksissani puhunut vähemmän mairittelevasti Sauli Niinistöstä. Suhtautumiseni häneen on kahtalainen. Hänen ja Kokoomuksen ulkopoliittinen linja on mielestäni väärä enkä tue sitä, en tukenut presidentinvaaleissakaan, koska en kannata Nato-jäsenyyttä. Mutta talousmiehenä hänen ansionsa toki ovat kiistattomat eikä hänen älykkyyttään varmaan poliittiset vastustajatkaan ole kyseenalaistaneet. Niinistö löytää varmasti paikkansa kotimaisesta politiikasta. Porvarihallitus on täysin mahdollinen ja joskus kai sillekin asialle on tehtävä jotain, että SDP käyttää neljänneksen kannatuksella mieletöntä valtaa Suomessa. En tosin ole koskaan salannut sitä, että mieluisin hallitus olisi mielestäni keskiryhmien hallitus Keskustan, Kristillisdemokraattien, RKP:n ja Perussuomalaisten varassa, mahdollisesti Vihreillä tai Vasemmistoliitolla täydennettynä. Voimasuhteet eivät vain ainakaan vielä sitä mahdollista.

Eduskuntavaalien ehdokashakemukset on jätettävä huomiseen klo 16 mennessä. Selvilläpä siis sitten on, ketkä pyrkivät edustamaan Suomen kansaa valtiopäiville. Täällä Lapissa on niin helppoa, kun olemme saaneet koko maan parhaan ehdokkaan listoillemme. Ketäköhän äänestäisin, jos asuisin muualla? Onneksi ei tarvitse asua...