IMG_8302.jpg

Osallistuin Kemijärven kaupungin järjestämään Suomen 100-v. itsenäisyysjuhlaan Kemijärven liikuntahallilla. Ohjelma oli monipuolista, mm. useita musiikki-, tanssi- yms. esityksiä lasten ja nuorten esittäminä. Saara Kyyhkynen piti juhlassa puheen lottaveteraanina.

Minäkin jouduin huomionosoituksen kohteeksi, kun sain Kemijärven kaupungin hopeisen ansiomitalin. Lyhyessä kiitospuheessani totesin ajattelevani, ettei mitali ole kohdistettu niinkään minulle yksityishenkilönä kuin tekemälleni työlle Kemijärven kulttuuriperimän ja kotiseutuhistorian vaalimiseksi. Toivon, että mahdollisimman moni, joilla asia kiinnostaa, voisivat tähän työhön ryhtyä. Kemijärvestä riittää kyllä vielä aineksia moneen kirjaan, näytelmään jne.

Kaupungin kulttuuripalkinto jaettiin Kemppateatterin sekä Ryhmä Neitilän kesken. Molemmat ovat paikallisia teatteriryhmiä. Kemppateatteri toteutti viime kesänä kirjoittamani näytelmän muotikauppias Lyyli Perungasta. Hopeisen ansiomitalin sai lisäksi kunnallisneuvos Juha Pikkarainen, pronssinen mitali annettiin kostamolaisille kylähistoriikkien kokoajille Taisto Kostamolle ja Hannu Vihriälälle. Kultaisen ansiomitalin saivat Kemijärven lausujat.

* * *

Levärannan kyläkirjaa on kysytty. Sitä painatettiin 200 kpl ja nyt noin puolet siitä on jo mennyt. Kirja ei tule myyntiin mihinkään kauppaan, vaan sitä voi tilata minulta. Ottakaa yhteyttä, jos kirja kiinnostaa. En usko, että ainakaan lähiaikoina kirjasta otetaan uutta painosta, joten nopeat syövät hitaat!