Suomen ensimmäinen presidentti ja perustuslakimme isä K. J. Ståhlberg käytti tunnuslauseenaan: "Maa on lailla rakennettava." Näitä sanoja olen makustellut näinä päivinä, jolloin poliittisen vihervasemmiston johdosta on viestitetty, ettei yhteiskuntamme lakeja tarvitse kunnioittaa.

Vihreiden lainsäädäntösihteeri häiritsi lentoliikennettä ja koetti estää lentokoneen nousuun lähtemisen, kun koneessa Suomesta lain mukaan poistettavaksi määrätty henkilö. Myös Ruotsista on kantautunut uutinen vastaavasta toiminnasta, ja yllytystä ja ohjeita tällaiseen häiriköintiin ilmeisesti levitetään ympäri Eurooppaa.

On erittäin vaarallista, että eräät suomalaiset johtavat poliitikot alkavat lietsoa kansalaisia vastustamaan laillisia päätöksiä. Oli todella ikävää, ettei kokoomuslainen sisäministerikään heti selväsanaisesti tuominnut moista toimintaa.

Netissä liikkuu kirjoituksia, joissa tätä lentoliikenteen häiritsijää verrataan suuriin ihmisoikeustaisteilijoihin, mm. amerikkalaiseen Rosa Parksiin, mustaihoiseen naiseen, joka ei suostunut siirtymään bussissa vain valkoisille tarkoitetulta osastolta pois.

Pidän Rosa Parksin vertaamista tähän lentoliikenteen häiritsijään erittäin ontuvana ja mauttomana. Rosa Parks vastusti rotuerottelua, kun laillisesti USA:ssa olleet ihmiset pakotettiin eräissä osavaltioissa istumaan vain tietyissä osissa julkisia kulkuneuvoja, jotta eri etnisen taustan omaavat ihmiset eivät kohtaisi toisiaan. Kun tästä käytännöstä luovuttiin, maailmaa tehtiin paremmaksi.

Mutta mitä jos nämä "pakkopalautukset" lopetettaisiin? Silloin olisi sama lopettaa koko turvapaikkajärjestelmä ja toivottaa kaikki halulkkaat vain tervetulleiksi. Ja jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää, mitä se tarkoittaisi pohjoismaiselle hyvinvointivaltiolle, turvallisuudellemme ja kulttuurillemme. Ja on erittäin vaarallista, jos suurten puolueiden johdosta aletaan osoittaa hyväksyntää laittomuuksille. Vajoamme tällä menolla anarkiaan, jos lakia ei tarvitse kunnioittaa.

Tulevissa vaaleissa ei kannata äänestää muita kuin sellaisia poliitikkoja, jotka sanovat suorin ja selvin sanoin tälle mellastukselle - "JO RIITTÄÄ!"?